UNGEDRAMATURGIAT

I 2023 bestod Horsens teaterfestivals ungedramaturgiat af seks unge fra forskellige Scenekunstskoler i Danmark: Jessica H. Thomsen og Anne Sofie B. Christensen fra TeaterLAB/Komediehuset i Horsens, Marie Mehl og Juliane Longfors fra Limfjordsteatrets Talentakademi, Kristoffer Robdrup og Christoffer Velman fra Holbæk Dramacollege.

Sammen så de en række forestillinger og udvalget to, som de syntes var et must på årets ungeprogram. Det var ’Drøm Drøm Drøm’ af MÆRKVÆRK og ’Sisterhood’ af Aaben Dans, og her er deres begrundelser:

Drøm Drøm Drøm er en af de forestillinger, der sidder i kroppen flere døgn efter den er Oplevet. Deres moderne take på en drømmeverden indhyller hver beskuer, og ved interaktive elementer inddrages man, og straks indvilliger man i deres univers. Skuespillerne indfanger ungdommen ved deres tilstedeværelse, deres humoristiske syn på det alvorlige samt det æstetiske og musikalske koncept. Man kan mærke forestillingen på flere niveauer, kropsligt og tankemæssigt, og den tillader sig at bevæge sig fra overfladiske grin videre ind i dit hjerte. Fra sidste ord er sagt er det kun første tåre, der er fældet.

Klik her for at læse mere om Drøm Drøm Drøm

Sisterhood er meget mere end en æstetisk og udtryksfuld danseforestilling, for de formår at skabe en oplevelse, der både mærkes og føles stærkt. Med deres autentiske nærvær og jordnære tilstedeværelse suges man ind i et kraftfuldt og sårbart univers. Med deres udtryksfulde skrig, indtager de deres plads i en verden, hvor det ellers kan være svært at kræve sin plads. Dagsordenen er deres, de tager ordet, og derfor rammer forestillingen unge. De tør nemlig se os i øjnene. I deres modige univers er der plads til at være et flerdimensionelt menneske, hvor både magtkampe, intriger, kærlighed og fælleskab spirer intenst.

Klik her for at læse mere om Sisterhood