PROGRAM
HORSENS TEATERFESTIVAL 2023
Kære gæst, formidler, teater m.fl.
Nedefor kan I se alle de forestillinger, som er med på festivalen her i 2023.
2023 festivalen bød på et alsidigt program, som afspejlede, at der bliver skabt teater, dans, performance med mere på et højt niveau, og hvor børn og unge bliver taget alvorligt. Det var en festivalweekend, hvor vi oplevede sammen og deltog sammen. En weekend hvor byen summede af liv, og børn, unge, voksne, teaterindkøbere og teaterfolk mødtes om skønne forestillinger.
Vi håber, at I havde det lige så sjovt med at opleve forestillingerne, som vi har haft med at planlægge programmet.
Fridas store rejseSpiller flere gange/dage
GnistSpiller flere gange/dage
Jeg hedder JoopSpiller flere gange/dage
Sufi SurfSpiller flere gange/dage
Der var engang – venskabSpiller flere gange/dage
Den nysgerrige haveSpiller flere gange/dage
Fru PigaloppSpiller flere gange/dage
FrikadelleSpiller flere gange/dage
BænkenSpiller flere gange/dage
Under mælkevejenSpiller flere gange/dage
This is not a religionSpiller flere gange/dage
DATA DATA 1.0Spiller flere gange/dage
7 2 Smoke Battle
FollowFollowSpiller flere gange/dage
Da Lilleræv blev STOREBRORSpiller flere gange/dage
Drøm Drøm DrømSpiller flere gange/dage
Små kulisserSpiller flere gange/dage
BirdySpiller flere gange/dage
Bjørnen som ikke varSpiller flere gange/dage
Memento Mori
BeastieSpiller flere gange/dage
Poetisk KonsultationSpiller flere gange/dage
ØjeblikSpiller flere gange/dage
The Steam TeamSpiller flere gange/dage

Efter Ulf Nilssons børnebog
En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave et begravelsesfirma med Verdens Bedste Begravelser – for dyr.
Til en rigtig begravelse skal man bruge: En spade, pinde til kors, smukke gravsten, hammer og søm, små og store æsker, pensel og maling, blomster, blomsterfrø og digte!
Og selvfølgelig nogle døde dyr. De finder bl.a.: En hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far.
Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden.
Glæd dig til en opdateret version af den tidligere populære forestilling SMÅ DØDE DYR. Forestillingen havde premiere tilbage i 2013 og spillede helt frem til 2018.
SMÅ DØDE DYR er en forestilling med det evigtgyldige tema; døden. Et tema, der er lige vigtigt for børn og voksne, men som voksne kan have svært ved at tale om – især med børn.
Med forestillingen SMÅ DØDE DYR sættes temaet ind i et univers, der er rart at være i, og som både er sjovt og rørende på samme tid. Ved at sætte forestillingen op med nye skuespillere, kan vi være med til at sørge for, at forestillingen videreføres til kommende generationer.
Forestillingen blev i 2013 bl.a. modtaget med ordene:
”Teatret Fair Play rammer barnets nysgerrige tanker om livet og døden med en sjov og jordnær poesi i forestillingen ‘Små døde dyr’.”
Anne Middelboe Christensen, Børneteateravisen.dk
Medvirkende: Nina Marie Birk og Morten Klode
Dramatisering: Robert Parr og Michael Ramløse
Instruktion: Robert Parr
Musik: Robert Parr og Michael Ramløse
Scenografi: Tanja Bovin
Inspirations- og læringsmateriale: Marlene Rohde Søndergaard
Forlag: COLOMBINE TEATERFÖRLAG


Sted
- Kulturstationen, Komediehuset, Chaplin salen
- Skolegade 7, 8700 Horsens
En morgen da Frida vågner, og kommer ud af frakken, som hun bor i, modtager hun på mystisk vis et brev. Brevet er fra hendes bedste ven Carlos, som for længe siden flyttede til et fremmed land på den anden side af jorden. Han inviterer hende nu på besøg.
Frida pakker straks sin høne, og sin kat, finder sin magiske kuffert, og tager glad af sted. Det skal dog vise sig at rejsen bliver spækket med overraskelser, og er langt mere udfordrende end forventet.
Koncept: Clara Luna M. Nani, Frede Gulbrandsen og Paolo Nani
Instruktion: Frede Gulbrandsen / Paolo Nani
Skuespiller: Clara Luna M. Nani
Scenografi: Paolo Nani og Clara Luna M. Nani
Lysdesigner og scenografisk konsulent: Per Aagaard
Kostumier: Ane Katrine Kjær og Tanja Bovin
Lyddesign: Jonas Krogh
Musik: Oliver Nani


Sted
- VIA University College, musiklokalet
- VIA University College, Campus Horsens, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens
’Gnist’ er en opløftende, farvestrålende og sanselig teaterinstallation for de mindste om hjernen, når den folder sig ud med al sin magi. Hjernen er slet ikke grå. Den er glitrende blågrøn og fantasifuld. Den sender elektriske signaler afsted som pølser på en snor. Og der tændes en rød gnist. Pludselig er den væk. Hvor er den? Den dukker op alle vegne. På en sko, bag et øre… En legende forestilling om vores perfekte hjerne.
Teatret KrisKats forestilling ‘Gnist’ er en interaktiv teaterinstallation om og med hjernen for de mindste børn, der spilles i vuggestuer, biblioteker og teatre.
Dybest set handler forestillingen om hvornår vores hjerne trives allerbedst. Hvordan vi kun kan udvikle os og lære nyt, når hjernen får de rigtige betingelser. Børnene er total afhængige af os voksne. Derfor tager vi opgaven af at skabe disse betingelser med let og legende hånd dybt alvorligt.
Kriskats småbørnsforestillinger er altid baseret på at børnene er perfekte som de er. De skal anerkendes fuldt ud i alt hvad de gør og siger. De skal ikke opnå noget bestemt; læring, sidde stille, sprogstimulation etc. Udfoldelse sker af sig selv, når rammen er sat med kærlighed, nysgerrighed og anerkendelse.
Medvirkende: Heidi Katzenelson, Katharina Kamber
Komponist: Rasmus Christensen
Kostumer/Scenografi: Annika Nielsson
Kreativ Konsulent: Merete Byrial
Pr: Tea Bendix
Forestillingen er støttet af Frederiksberg Fonden

Sted
- VIA Univesity College, Dramatorium
- VIA University College, Campus Horsens, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens
‘En autentisk historie om et krigsbarn
Efter to år i tyske koncentrationslejre kommer den jødisk-hollandske dreng Joop i september 1945, kun 9 år gammel, alene til Danmark på et rekreationsophold hos en dansk plejefamilie. Joop er nu 87 år og hans personlige erindringer bliver til en bevægende fortælling om et krigsbarn fra dengang fortalt for børn fra nu. Med enkle midler udfoldes Joops gribende historie i nær kontakt og dialog med børnene: ærligt, kontant, men også med plads til humor og et barns naivt håbefulde gemyt.
’Det første bogstav’ er et nyoprettet teater under ledelse af den anerkendte og prisbelønnede instruktør Marc van der Velden, som tidligere har været leder hos ZeBU, Statsensemble for børneteater og Theater La Balance.
’Jeg hedder Joop’ er teatrets første støttede produktion, en teatermonolog baseret på en serie af længere interviews med Joop Vos. En autentisk beretning om en jødisk dreng og hans familie før, under og efter opholdet i Kz-lejren Bergen-Belsen. En fortælling om uskyld, uvished, angst, håb og livsmod fortalt fra et barns synspunkt.
Manus og instruktion: Marc van der Velden
Medvirkende: Bo Stendell Larsen
Kostumer og rekvisitter: Maria Folkmann Ipsen

I Sufi Surf er to danske skuespillere og to syriske flygtninge på scenen. I en række intense og bevægende billeder fortæller de om mennesket, der er inde bag alle vores forskelligheder.
Sufi Surf er en modig, ærlig og humoristisk forestilling, om fremmede mennesker der mødes. Om de forskelle der lyser imellem os, og om glæden, der opstår når vi finder hinanden.
”Abdul og Ali er Sufier* fra Syrien og kom til Danmark i 2016.
De var bare store drenge, første gang jeg mødte dem, lige efter de uden deres forældre var kommet hertil. Nu er de unge mænd. Deres måde at tage Danmark, og livet i det hele taget til sig bevæger mig. Det får mig til at tænke over, hvem vi er, danskerne, og de sætter på alle måder livet i perspektiv. Med Sufi Surf har vi sammen lavet en teaterforestilling, et rum, hvor vi indimellem kan mødes uden vores meninger og givne roller, og mærke, at vi er fælles om at være mennesker”
Lars Dammark, kunstnerisk leder, teaterRum
*Sufisme: En religiøs mysticisme, en åndelig filosofi, der gennem bøn og dans udtrykker den kærlighed eller forbundenhed, som er mellem mennesket og det guddommelige
(fra ORDBOGEN)
teaterRum
teaterRum laver teater for alle dem, der har lyst til at lade sig opsluge af magien og fortællingen i det rum, vi deler, når teatret folder sig ud, fra det mindste af ingenting til det største af alting. teaterRum gør sig umage for at lave forestillinger, der ikke kan undværes Teater som overrumpler, berører og beriger. Bidrager til den eksistentielle fornemmelse af meningen med det hele og skabe rum for sammenhæng og fællesskab.
Medvirkende: Abdul Al Mahmoud, Ali Al Mahmoud, Holger Ø Kristensen, Lars Dammark og og det unge aarhusianske band Havehuset
Sufi Surf er skabt af Hans Rønne, Claus Helbo og de medvirkende.


Sted
- Horsens Byskole afd. Kildegade, multisalen
- Kildegade 25, Horsens
Har du en rigtig god ven? Hvad gør du, når din ven er ked af det? Hvordan er man en god ven? Sjovt og nyskabende teater om alle de vigtige venskaber som børnene er i gang med at skabe med hinanden.
Der Var Engang er interaktivt impro-teater for de 3-6-årige, hvor børnene er med til at styre fortællingens gang med deres egne historier, som bliver en del af forestillingen. Forestillingerne ændrer sig, afhængigt af, hvad der netop fylder i børnenes liv den dag – ingen forestilling er ens.
Forestillingens to medvirkende medbringer kostumer, rekvisitter og fantasi, og skaber et glitrende, legende univers, som man gerne må røre ved! Børnene opmuntres til at lege videre med fortællinger og historier.
Medvirkende: Mia Møller og Maiken Ulrike DuBois
Scenografi og kostumer: Nina Rose Markvardsen
Musik: (venskabssang) Morten Frost
Koreografi: (venskabssang) Gitte Foldager
Koncept: Wilma Walther-Hansen
Instruktør: Minna Johannesson

En interaktiv teaterinstallation.
Kom og vær med, når Teaterværkstedet Madam Bach omdanner KUBEN til en nysgerrig have. Her kan du gå på opdagelse i små landskaber, hvor hverdagens helte – myrerne, bierne, sommerfuglene og billerne – rumsterer.
Vidste du: Insekter har ikke ører. En græshoppe hører i stedet med sine knæ. Og den laver musik med sine vinger.
Træd indenfor i en verden, hvor tingene er vendt lidt på hovedet og størrelse ikke betyder noget. I Den Nysgerrige Have har selv den mindste skabning sin plads.
MAN SKAL IKKE BESTILLE BILLET TIL ‘DEN NYSGERRIGE HAVE’. DU ER VELKOMMEN TIL BARE AT KIGGE IND FORBI.
Idé, iscenesættelse og medvirkende: Pernille Bach
Komponist og medvirkende: Christian Schrøder
Teatertekniker og byg: Frederik Eberhardt
Dramaturgisk konsulent: Anne Hübertz Brekne
Grafik og tekstildesign: Frida Johs
Visuelle medier: Christoffer Brekne

Et sted i landet ligger en lille by. Den ligner de fleste andre småbyer, men på den højeste bakke bor Fru Pigalopp alene i Tusinddørshuset. Der er godt nok kun tretten døre, og helt alene er hun ikke, for i huset bor også Hr. Larsen, som kan spille på en masse musikinstrumenter, men aldrig siger et ord.
Pigen Luna skal holde sommerferie hos Fru Pigalopp. Det er hun slet ikke sikker på, er en god ide. Men en dag finder de en lille forladt krageunge, der har brug for hjælp, og så må de to finde ud af at samarbejde. Som dagene går, finder Luna ud af, at Fru Pigalopp er en temmelig usædvanlig dame, der både kan fange fisk med syltetøjsmadder og tale fuglenes sprog.
”Fru Pigalopp” er en musikalsk og hjertevarm fortælling om at få nye venner og om at være der for hinanden. Og lidt om regnorme.
Medvirkende: Lisbeth Knopper
Komponist og musiker: Jacob Venndt
Instruktør: Solveig Weinkouff
Dramatiker: Brian Wind-Hansen
Scenograf: Filippa Berglund
Dukkemager: Katrine Karlsen
Lysdesigner: Chris Nielsen
Lyddesign: Bjarke Jensen
Kostumier og skrædder: Michael Nøhr
Bygger: Folkes Garage v/Jesper Folke
Produceret efter aftale med: Teaterforlaget Songbird AS

Med musik af Vivaldi, dans og rigtig mad på scenen, følger vi den overdådige kreation af en frikadelle.
Forestillingen spiller udendørs og kræver ikke billet. I tilfælde af regn spiller forestillingen i Bytorv Horsens.
Producent: Art Farm
Komponist: Antonio Vivaldi
Dramatiker, forfatter: Meng-Ting Liu
Medinstruktør: Marko E. Weigert
Medvirkende: Alexandre May, Meng-Ting Liu, Martin Schultz Kristensen


Sted
- Social- og Sundhedsskolen, salen
- Konsul Jensens Gade 24, 8700 Horsens
En rørende og lattervækkende fortælling om en almindelig dag i en bænks liv
Den er så dagligdags, bænken, og alligevel så magisk! Overalt i byer, parker og haver står den – som en åben invitation. Sommetider strejfer bænkens gæster blot hinanden, andre gange udvikler det sig, forbindelser opstår, øjeblikke deles og hvem ved, måske venskab kan spire?
En ældre dame gør alt, hvad hun kan, for at holde livet på afstand – fra sin bænk. Men de pulserende omgivelser kommer bag på hende. Det er faktisk slet ikke let at få lov til at være ensom, gammel og gnaven i fred! For drengen kører på skateboard, hunden vimser og snuser, fuglene kvidrer, og en venlig, ældre herre vil læse sin avis. Og det forstyrrer alt sammen!
“Det hører til sjældenhederne at perfektionen i objektanimationen er så ypperlig, at man ikke et splitsekund styres væk fra indlevelsen i figurernes færden og fortællingens flow, essens og nerve.” – Teateravisen
Medvirkende: Rebekah Caputo og Neasa Ní Chuanaigh
Instruktør: Bjarne Sandborg
Dramaturg: Svend Ørnø
Dukker og scenografi: Amanda Axelsen Sigaard
Musik- og lyddesign: Andreas Sandborg og Jacob Venndt
Lys design: Morten Ladefoged
værksten of teknik: Morten M. Laursen og William H. Nielsen
- Spiller også - Dato 1: 15. september 2023
- Spiller også - Tid 1: 18:00 - 18:40


Sted
- Horsens Byskole afd. Fussingsvej, multihallen
- Fussingsvej 6, 8700 Horsens
I ”byen ved fjorden” møder vi de unge mennesker, og vi oplever deres hemmelige drømme, håb, bekymringer, længsler, frygt og lidenskab.
Inspireret af Dylan Thomas’ poetiske mesterværk ’Under Milk Wood’ lader Sjællands Teater os lytte ved døren til sindet hos et mylder af mennesker, der i virkeligheden nok er fuldstændig ligesom os selv. På én og samme tid hyldes hverdagens trummerum, ungdommens længsler og livets magi.
’Under Mælkevejen’ er en forestilling til unge (og voksne) om det at turde leve drømmene ud. Også de drømme, man skal finde mod til at stå ved.
Udover at handle om de unges drømme, tager forestillingen også fat på emner som angst, selvskade, klimakrise, ensomhed, sammenhold, livets skrøbelighed og søgen efter fællesskab.
Oplev en helt nyskrevet forestilling – inspireret af nutidens unge mennesker og deres tanker og historier.
Manuskript: Jesper B. Karlsen
Instruktion: Robert Parr
Medvirkende: Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet, Maria la Cour, Aske Hass Thorsen, Joachim Bach Rosendal
Inspiration: Unge på Holbæk Drama College
Scenografi og kostumer: Stine Martinsen
Koreografi: Esa Alanne
Musik: Sven Dam Meinild
Lyd: Jakob Pørtner
Lys: Oskar Sass og Esben Knigge
Værksted: Jakob Ebbe, Lucas de Azevedo, Simon Polli og Sonny Oeftiger
Skræddersal: Helle Birkholm
Plakat: Asako Kido Parr
Læringsmateriale: Marlene Rohde Søndergaard
Foto: Karoline Lieberkind
Stor tak til: Lara Emilie Blicher Kromann
Produceret af Sjællands Teater i efteråret 2022

I denne forestilling vil du opleve samhørighed med kollektivet gennem utæmmet dans. Bliv opløftet og hengiv dig til trygheden i fællesskabet. Sømløst ændrer struktur og form sig, og din intuition sættes på prøve. Denne involverende danseforestilling er en uventet oplevelse, hvor din forestilling om dig selv bliver vendt på hovedet.
’This is not a religion’ er et dybt, betagende danseværk og tredje del i en trilogi om magt og magtmisbrug. En forestilling, der giver plads til den komplekse dobbelthed mellem det kollektive og det individuelle. Syv dansere byder velkommen og venligt, men bestemt tager de styring. Du føres gennem 50 minutter af samvær i en minutiøs koreograferet blanding af bevægelse, stemme og yderst velkomponeret musik. Og bare rolig! Det her er ikke nogen religion…
Koreografi: Michael Tang, Lava Markusson
Medvirkende: Moa Autio, Matilda Bjärum, Jan Vesala, Viktor Konvalinka, Tiemen Stemerding, Lotta Sandborgh, Michael Tang/Lava Markusson
Komponist: Hans-Ole Amossen
Scenografi: Sámal Blak
Lysdesign: Tanya Theo Johansson
Foto: Alexandra Bergman
Video/trailer: Diego Monsiváis
Producer: Bobbi Lo Produktion AB


Sted
- Kulturstationen, VEST-gym
- Skolegade 7, 8700 Horsens
Bedstemor kan huske tiden inden. Far sukker nostalgisk, hvis nogen siger: “Commodore 64” og barnet er vokset op med sut -og Ipad. Computeren har i løbet af få generationer indtaget vores verden. Den er et uundværligt værktøj i vores digitale virkelighed, og vi er afhængige af den. Men forstår vi egentlig, hvad den er for en? Denne super regnemaskine, som vi hele tiden bruger.
Tag med os på en rejse gennem computerens historie, hvor vi lover data, digitale dimser og dutter. Menneske, maskine og matematik. Grin, gråd og gigabyte.
Med vejledning fra computereksperter og -professorer har Teater Fantast skabt en musikalsk, informativ og underholdende forestilling for hele familien.
Manuskript og iscenesættelse: Fantasterne
Medvirkende: Ditte Ylva Olsen & Stine Q. Pagh
Producent: Teater V i co-produktion med Teater Fantast
Scenograf: Sisse Gerd Jørgensen
Dukkedesigner: Rebecca Arthy
Dukkemagere: Rebecca Arthy, Pernille Kabell
Rekvisitter: Pernille Kabell & Johan Kølkjær
Dukkekostumer: Anja Karottki
Komponister: Hjalte Bested Hjort & Anders Bo Eriksen
Grafiker og video animation: Nikolaj Hoe Lundahl
Video animation: Oh Man Productions (Troels Øhman) og Ricardo A. León V.
Lysdesign og afvikling: Mikkel Magnus Olsen
Afvikling: Mikkel Bent Nielsen & Sofus Sean Bassett
Produktionsleder: Luna Stage
Kostumer: Mette Kapper
Koreograf: Emilie Hoff
Robotkoder: Sebastian Ray Manson
Byg: Aston Kay, Johan Brandt Richardt, Mads Hilden & Magnus Slyngborg Andersen
Green screen belysning: Torben Brent Wenneberg
Teatermaler: Cecilie Kondo
Assistent: Frida Reynberg
Assistent og video: Siri Katzenelson
So-Me video redigering: Laura Hjetting Veitland
Videnssparring: Jácome Armas, Thomas Bolander, Morten Kjærgaard


Sted
- Horsens Ny Teater, Teatertorvet
- Teatertorvet 1, 8700 Horsens
De lokale UngEvent afholder Break Battle i et af genrens hårdeste formater: 7 2 Smoke
Battle! Her er et hold af dansere konstant på gulvet og dyster på point i syv runder. Den
ultimative vinder tager syv sejre hjem, og ellers vinder den med flest point. En host,
en Dj og tre dommere er med til at skabe den rette stemning. 7 2 Smoke Battle kræver
udholdenhed, skill og opfindsomhed, og her kan du møde nogle af landets sejeste dansere
inden for genren.
ARRANGEMENTET ER UDENDØRS OG KRÆVER IKKE BILLET.
UngEvent
UngEvent er en lokal event- og konsulentvirksomhed, der arbejder tæt sammen med ungdomsskoler, kulturafdelinger m.fl. for at skabe spændende og uforglemmelige oplevelser for unge i hele Danmark. UngEvent arrangerer workshops, kurser, camps, break events og
andre aktiviteter, der er skræddersyet til de unges interesser og behov.


Sted
- Horsens Ny Teater, Store sal
- Teatertorvet 1, 8700 Horsens
’FollowFolow’ er den anerkendte belgiske koreograf Koen de Preters seneste samarbejde med fABULEUS. Et koreografisk værk der er skabt til en gruppe unge i alderen 13- 19 år. Det er en danseforestilling om at følge alle betydninger af ordet. Om at kopiere og imitere, om trends der opstår, forsvinder og genopstår og undergrund der bliver mainstream, om at følge og forfølge noget og nogen, og nogle gange følge den forkerte vej.
’FollowFolow’ er en coming of age fortælling uden ord. Sårbare og stærke danser de unge på scenen sig lige ind i det unge publikums egne uforklarlige, men meget genkendelige følelser, og vi, der ikke længere er unge husker den tid med hele kroppen.
Koreografi: Koen De Preter
Medvirkende: Natan Bex, Sari Blauwet, Emmanuel Boakye, Yanna Lambaerts, Noah Meulemans, Naya Mbayo, Anton Rys, Ilias Tallon, James Van Cauwenberghe, Louise van Genugten, Alex Van Speybroek, Miro Ver Elst
Artistic coaching: Nienke Reehorst
Rehearsal director: Katja Pire
Dramaturgi: Peter Anthonissen
Lyddesign: Fudetani Ryoya
Kostumer: Marie Dries


Sted
- Kulturstationen, Komediehuset, Vagn Ry salen
- Skolegade 7, 8700 Horsens
”Og nede hulen bor en lille ræv. Lilleræv elsker sin mor over alt i verden – og hans mor elsker ham..”
Da Lilleræv blev STOREBROR er en humoristisk og livsbekræftende historie for de 3-8-årige og deres familier! Lillerævs nye lillesøster stjæler mors kærlighed og han går fortvivlet ud i den store skov. Her møder han den uheldige fru Hjort, der på utraditionel vis hjælper ham med at genvinde kærligheden.
”Helstøbt… rævedukke-historie om, hvordan det føles at blive storebror”, ”tillidsvækkende nærvær og sikre skuespilkompetencer, ”animerende for såvel følelser som intellekt”. Uddrag fra Teateravisens anmeldelse.
Mit Teater turnerer med forestillinger med ny dansk dramatik for de mindste børn (fra 3 år og op). Vores forestillinger er velegnede til familier, skoler, biblioteker, daginstitutioner og selvfølgelig teatre. I nuværende sæson kan vi ses på Teater Nordkraft, Nørregaards Teater, Skive Teater, Baggårdteatret og Team Teatret.
I 2023/24 turnerer vi med: Da Lilleræv blev STOREBROR, Lotte og nissen og Hvis jeg var EN HUND!
Se mere på www.mitteater.com
”Mit Teater formår i den grad at skabe en tryg og varm atmosfære, hvor selv det mest skeptiske børnehavebarn må overgive sig og nyde fantastisk kultur i børnehøjde”
Sine Pedersen, Børnehaven Skovtrolden”
Dramatiker: Tine Grauengaard
Instruktør og scenograf: Hans Nørregaard
Komponist og lyddesigner: Johannes Smed
Medvirkende: Tina Steen Jensen og Tine Grauengaard
Dramaturg: Jane Rasch
Forestillingen er produceret i samarbejde med Syddjurs Egnsteater

De unge år er de store drømmes år. Fremtiden ligger udstrakt, himlen er høj og drømmene presser sig på. Det gør på samme måde kravene fra forældre, samfund, kammerater og måske stærkest fra de unge selv imens også globale verdenskriser slukker lys og antænder bål. Men hvordan finder man vej og holder fast i ideer, visioner og drømme? Og hvad er en drøm egentlig?
I ’Drøm Drøm Drøm’ undersøger MÆRKVÆRK drømmens væsen og værd. Vi spørger, hvad de unge drømmer om og er nysgerrige efter alt fra de vilde visioner på verdens vegne over dagdrømmen, drømmeuddannelsen og drømmerejsen til de søde drømme, de våde og de spirende. Og vi gør alvor af dem.
I ’Drøm Drøm Drøm’ tager vi de unge på ordet og lader deres drømme blive til virkelighed. Ikke to forestillinger er ens, når vi hver dag giver et nyt publikums drømme liv og lader dem gå i opfyldelse i et humoristisk, poetisk, musikalsk og fysisk univers. Det hele er én stor leg – og alligevel er det blodigt alvor for mange af de tilstedeværende, for det er publikums egne drømme, der står på spil og som der jongleres med.
DrømDrømDrøm er udvalgt af festivalens ungedramaturgiat. Klik her for at læse ungedramaturgiatets begrundelse.
Medvirkende danser Jeppe Kaas Vad, skuespiller Ludvig Brostrup & skuespiller Anne Gry Henningsen
Instruktør Petrea Søe
Scenograf Siggi Óli Pálmason
Lyddesigner Thomas Dinesen
Lysdesigner Jari Matsi
Dramaturg Trine Wisbech
Instruktørassistent Sofie Svendsen Jensen
Rekvisitør Lasse Hal
Skrædder Rosa Birkedal
Undervisningsmateriale & forestillingsledelse Karen Hal Gerup Hermansen
Grafiker Robin Neil Hart
Fotograf Per Morten Abrahamsen
Kommunikation & turné Janne Hovmand Storm
Producent Kenneth Gall
Produceres af MÆRKVÆRK efter idé af Anne Gry Henningsen

Krea workshop med Billedskolen. Byg dit eget mini-teater i papir, pap og glansbilleder!
Alle flot udklædte mennesker, små dyr og alverdens skøre karakterer ser lidt ekstra godt ud, når de er i levende omgivelser. Det kan du give dem, når du med Billedskolen skaber din egen lille mini-kulisse. Måske kan der være små bevægelige dele? Måske skal dit teater tapetseres med gamle glansbilleder?
Når din kulisse er færdig, kan du sætte den i vores photobooth med ovenlys og tage nogle vildt flotte billeder af din kulisse. Hvis man zoomer ind, ligner det måske et rigtigt teater?
Workshoppen er åben lørdag og søndag kl. 10.00-15.00. Kom og vær med så længe du har lyst. MAN SKAL IKKE HAVE BILLET.

Impresario og operaelsker Sibelius Vogelfreud gør sig klar til at præsentere sin verdensstjerne sangfuglen MISS BIRDY. Publikum er på plads. Så er vi klar. Men nej! – buret er tomt, fuglen er væk, hvad gør han nu? BIRDY er en komisk og poetisk fabel om at miste og give slip. Det er en non-verbal teaterforestilling som blander melodrama med klovneri og visuel historie-fortælling.
Forestillingen spiller udendørs og kræver ikke billet. I tilfælde af regn spiller forestillingen i Bytorv Horsens.
Teatret Brændende Kærlighed er et lille terrængående teater, som i over 30 år har opført deres forestillinger i alle udkanter af Danmark og rundt om i verden fra Sibirien til New York. Teatret kan kendes på dets nonverbale, fysiske og komiske spillestil.
Teateravisen skrev: ”…forestillingen bliver en overraskende fysisk performance af Jens Kløft, der med stor charme og scenisk nærvær indtager hovedrollen i Teatret Brændende Kærligheds nonverbale operafarce ’Birdy’”
Medvirkende: Jens Kløft
Instruktør: Rhea Leman
Producent: Annegrete Kraul


Sted
- VIA Univesity College, Dramatorium
- VIA University College, Campus Horsens, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens
Bjørnen ved, at det er tid til at finde sig en hule og gå i hi, når vildgæssene flyver sydpå, og bladene falder af træerne. Og det er præcis, hvad han gør år efter år. Men så en vinter kommer der mennesker til skoven og bygger med kraner og maskiner lige oven på den hule, hvor Bjørnen ligger og sover.
Om foråret da bjørnen vågner, opdager han, at han befinder sig på en fabrik, hvor ingen tror på, at han er en bjørn… En absurd, rørende og underfundig forestilling om natur, identitet og anderledes-hed. Baseret på en engelsk børnebogsklassiker af Frank Tashlin.
Instruktion: Alex Burn
Medvirkende: Maria Myrgård, Dirck Backer, Bastian Pop, Anne Karina Nikolajsen
Scenografi/kostumedesign: Filippa Berglund
Lysdesign: Malte Hauge
Systue: Michael Nøhr

På denne fiktive skole uddanner vi respektable, kloge og yderst intelligente drenge.
Her presses eleverne konstant til grænsen, og skal til alle tider følge skolens strenge æreskodeks.
Drengene på skolen presses konstant til grænsen. De bliver uendeligt testet i algebra, latinsk grammatik, kemi og alle deres andre fag, for at fastholde dem i eliten. Eleverne bliver bedt om at følge vores strenge æreskodeks, og have den yderste respekt overfor vores dygtige lærere.
Forældre kan trygt sende deres sønner i vores retning, og forvente veluddannede efterkommere, der efterfølgende kan tage sin/deres rette plads som en del af landets elite.
Vi satser på endnu et succesfuldt år, uden skandaler!
Forestilling bliver spillet af skuespillerne er fra Oure x BaggårdTeatret, som er BaggårdTeatret og Oure gymnasiums uddannelse for unge scenekunster på Syd Fyn.
Forestillingen er en del af festivalens Ung på vej program, hvor unge laver forestillinger til unge.
Medvirkende: Regitze Gravenhorst, Marie Johanne Søgaard Nielsen, Karoline Marie Ingemann Nielsen, Kirstine Motzfeldt, Line Torsth Thomassen, Ellen Orris Jørgensen


Sted
- Kulturstationen, Musikskolen lokale 12
- Skolegade 7, 8700 Horsens
BEASTIE ER DESVÆRRE AFLYST PGA SYGDOM.
Et monster er bare en ven, du ikke har mødt endnu. I løbet af lidt over en time opbygger børn og voksne gradvist et monster sammen, komplet med navn, pels og dårlige vaner! Derefter tager deltagerne monsteret udenfor på en gåtur og hjælper det med at begå sig i Horsens!
Workshoppen er baseret på et værk af gruppen Lone Twin (UK). Gregg Whelan og Gary Winters har arbejdet sammen i 25 år. Deres værker handler ofte om at afdække, følge og optage skjulte linjer og spor i landskabet: På cykel, til fods og dansende.
- Spiller også - Dato 1: 1
- Spiller også - Tid 1: 1


Sted
- FÆNGSLET, Vestsalen, Lille sal
- Fussingsvej 8, 8700 Horsens
Velkommen ind i garderoben bag gardinet. Her bliver du en forvandlingskugle.
Som gæst i kunstner Seimi Nørregaards poetiske konsultation, inviteres du til at undergå en forvandling gennem kostumer, ting og sære sager. Du bliver selv et stykke poesi i rummet, som en del af værket. ’Poetisk Konsultation’, handler om at se og opleve os mennesker som en skabende kraft, der skaber drømme for fremtiden.
Er du ikke til forvandling, kan du komme og se kunstværkerne og installationen uden at booke tid i udstillingens åbningstid. Her kan du gå rundt og kigge, så længe du har lyst til.
Der er ‘Poetisk konsultation’ hvert 15. minut i tidsrummet:
16. september 2023 – kl. 11:00-12.30 og kl. 13.30-15.00 (starttidspunkt)
17. september 2023 – kl. 11:30-13:00 (starttidspunkt)
Ide og iscenesættelse: Seimi Nørregaard
Medvirkende: Seimi Nørregaard, Boaz Barkan

En hverdagsfilosofisk stund for 3-7 årige.
Når man stopper op og ser sig omkring er verden fuld af små vidundere, lige for næsen af dig. Med video, musik, lys og helt almindelige ting, trylles en lille del af verden vi omgiver os med, om til en levende og foranderlig stund. Når man er ude har man inde med ud, og når man kommer ind har man ude med ind. Vi sætter tiden i stå, og mens vi stirrer ud af vinduet forandres landskabet udenfor til et drømmeagtigt og bevægeligt billede indenfor.
Med denne forestilling stiller vi skarpt på det enkle og helt normale, og transformerer det til et lille eventyr i lys og lyd. Vores tid er præget af uendeligt mange muligheder for oplevelser, vi kan rejse, købe og forlyste os i det uendelige, men ind i mellem er det godt at stoppe op og bare være tilstede lige nu og her. Så kan dampen fra en kop te pludselig være magisk at se på, eller lyset i en vandpyt spejler skyerne, og lydene inde og ude kan blive til musikalske stemningsbilleder.
Kunstnerisk team:
Ide og medvirkende: Gertrud Exner
Instruktør: Catherine Poher
Komponist og lydkunstner: Hans Peter Stubbe Teglbjærg
Videokunstner: Olive Guillemain
Scenografi: Holdet
Forestillingen er skabt af det kunstneriske hold.
Kostumer: Trine Walther/Katrine Bach
Scenemester og lys: Søren La Cour
Tekniker: Simon Voigt
Producent: Marie Cathrine Egetof

Vi møder vi 3 show- & gusmestre i en fælles mission – “your dream team in all sauna shows & competitions” Showet præges dog af konflikter, kaos og kampe og da saunadøren går i baglås, breder panikken sig… kan pisk med helende planter og særlige essentielle olier få samlet holdet igen? Fysisk, komisk slapstick og groteske stunts, i tæt samarbejde med publikum.
FORESTILLIGEN SPILLER UDENDØRS OG KRÆVER IKKE BILLET.
Presseomtale:
“”… en gadeteaterforestilling fyldt med gakket humor.
Her er dampen helt konkret, for forestillingen er en fed parodi på den nye saunakultur for vinterbadere og andre selvpinere med hang til gus og æteriske olier … Her optræder tre dansere i Monty Python-agtige bevægelser og groteske stunts – rundt om og inde i en rigtig sauna med vindue ud mod publikum og ild i ovnen, mens ungerne griner saligt.”” Anne Middelboe Christensen i Information.
En co-produktion mellem Teatret Beagle og Bora Bora og i kunstnerisk samarbejde med Kristoffer L.A. Pedersen fra Don Gnu.
Skuespillere: Ana Luiza Ulsig, Marika Rocca, Bjørn W. Olesen
Lyddesign: Frederik Neumann
Kunstnerisk konsulenter: Jacob Galtung-Melchior, Stine Lundgaard og Adrian Schvarzstein
Ung på vej, Fagligt Forum og pilotprojekt
Parallelt til festivalens officielle program præsenterer vi i år tre programpunkter, hvor man kan opleve forestillinger skabt af unge, med unge og for unge, høre nye bud på historier skabt til børne- og ungdomsteater eller fordybe sig i festivalens tema, Deltagelse og medskabelse.
I år kan du møde følgende teatre på festivalen
Teater Refleksion ▪ Frøken Fracasos Kompagni ▪ HIMHERANDIT Production ▪ Teatret Patrasket ▪ Teater freezeProductions ▪ Paolo Nani Teater ▪ Corali Dance Company ▪ Wired Studio ▪ Nørregaards Teater og Abstrax Teater ▪ Gazart ▪ Teatret Brændende Kærlighed ▪ AniMaNi ▪ MÆRKVÆRK ▪ teaterBLIK ▪ Holstebro Dansekompagni ▪ Live Art Danmark ▪ SuperPower Ensemble ▪ Teaterværkstedet Madam Bach ▪ Koen de Preters ▪ Teatret Beagle ▪ Teatret KrisKat ▪ Teater Håndholdt og Passepartout Theatre Production ▪ BaggårdTeatret ▪ Nøgensnegl ▪ Teater Nordkraft ▪ Mit Teater ▪ Art Farm ▪ Sjællands Teater FAIR PLAY ▪ Teater V ▪ Luna Park Scenekunst ▪ Randers Teater ▪ Teater O, Nørregaards Teater og Holstebro Teater ▪ Limfjordsteatret ▪ Dansk Rakkerpak ▪ Seimi Nørregaard ▪ Syddjurs Egnsteater ▪ Tiny Dancer ▪ Teater Fantast ▪ Aaben Dans ▪ Teatret Gruppe 38 ▪ Det første bogstav ▪ teaterRum ▪ Bobbi Lo Produktion ▪ C:NTACT, Den Danske Scenekunstskole og Livingstones Kabinet