PILOTER

WORK IN PROGRESS

Festivalens første forsøg på at skabe en ramme for idéer under tilblivelse. Det er et lille side-program af forestillinger, der stadig er ’work in progress’, hvor forskellige kunstnere afprøver idéer, og hvor man som publikum kan få et indblik i forskellige kunstneriske processer. Nogle af piloterne er kun i deres spæde begyndelse, mens andre kan være næsten færdige. I år er det to lokale kunstnere samt en kunstner med mozambiquiske rødder, der viser deres arbejde.

aVISMAVE

Avismave af Marie Hallager

Af Marie Hallager Andersen
Varighed: 30 min.
Målgruppe: fra 5 år
Horsens Ny Teater, sal 3

Link til billetbestilling:
Lørdag kl. 11.00
Søndag kl. 10.30

’Mor, du får avismave’ råber min datter på 8 år begejstret. Jeg har sammen med mine døtre på 2 og 8 år leget med at forme min krop ved at placere avispapir under mit tøj. Vores hverdagsroller byttes om, når de får lov til at modellere mig, og min transformerede, de-formerede morkrop danser.

Forestillingen er for de voksne sammen med børn. Tag de små og store i hånden og kom og oplev en performance blive til.  Denne arbejdsforestilling er den første visning af et værk som blander performance og video i temaet omkring, hvad moderens krop er.

Ide, koreografi, performance og film: Marie Hallager Andersen

Marie er performance kunstner og filmskaber. Hun er uddannet danser og koreograf i England, hvor hun har boet i 15 år. I 2017 vendte hun hjem til Horsens, hvor hun er født og opvokset.

KARINGANA WA KARINGANA

Af Jupiter Child
Varighed: 40 min.
Målgruppe: Fra 8 år
Horsens Ny Teater, sal 3

Link til billetbestilling:
Lørdag kl. 12.30
Søndag kl. 12.00

En audio-visuel fortælling som hylder den mundtlige fortælle-tradition.

Karingana wa Kangana in Shangana er et sprog, der tales I Sydafrika. Det betyder Der var en gang. Og det er sådan historier begynder. Fra the Big Bang til Peter Pan. Historier er vigtige, fordi alle har en, og det er ligeså vigtigt at høre historier som at fortælle dem. Her bringes afrikansk folklore og afrikanske historier for børn til live i en dansk oversættelse. Fortællinger og billeder skaber tilsammen en stærk oplevelse med direkte forbindelse til barndommens land.

Skabt i samarbejde mellem Julia Machindano og Bantu Hirba

Julia under navnet Jupiter Child er en alsidig performancekunstner født i Mozambique med base i København. Hun henter primært inspiration fra den sorte kunstbevægelse og kombinerer teater, dans, musik og storytelling.

Barly Tshibanda er hip-hop danser og grafisk designer, fra DRC – Democratic Republic of Congo – og bosat i København.

TERMINUS

Terminus af Humanlab

Af Humanlab
Varighed: 45 min.
Målgruppe: Fra 8 år
Horsens Ny Teater, sal 3

Link til billetbestilling:
Lørdag kl. 14.30
Søndag kl. 14.00

En ældre mand lever i venteværelset på en station. Hver dag betragter han hundredevis af mennesker, der passerer forbi. Ligesom tiden haster de afsted uden at stoppe. Hvad ville der ske, hvis de for en gang skyld satte farten ned og ligefrem stod stille? Med Terminus undersøger Humanlab værdien af ventetid og steder, hvor der ventes, og den uendelige mængde forskellige relationer der uventet kan opstå mellem mennesker.

Begrebet ”non places” er defineret af den franske antropolog Marc Auge som steder, hvor millioner af individer krydser hinanden uden at indgå i nogen form for relation. ”Non places” er steder der kun handler om transit, forbrug og effektivisering af daglige gøremål som f.eks. supermarkeder, lufthavne og togstationer. 

Medvirkende: Anna Carla Maria Penati, Martin Schultz Kristensen, Marco Zavarise, MengTing Liu 
Masker: Alessandra Faienza
Musik: Domenico Mannelli