Scene+ for skoler
KÆRE SKOLELEDERE, LÆRERE OG PÆDAGOGER
Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. Med SCENE+ ønsker vi at sætte fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater og give alle børn og unge mulighed for at opleve teater, dans, performance m.m. i deres dagligdag.
SCENE+ er, udover at være et tilbud om scenekunst til børnefamilier, et supplement til kommunens skoleteaterordning, hvor vi får mulighed for at tilbyde mere scenekunst til kommunens skoler.
I 2024 ønsker vi at styrke den del af SCENE+, der henvender sig til skoler. Vi tilbyder derfor, at nogle af forestillingerne kommer ud på jeres skole. Det er ganske gratis for skolen – hvad enten forestillingen kommer ud til jer på skolen, eller I kommer ind til Kulturstationen.
SCENE+ præsenterer både det helt traditionelle børneteater, hvor den gode historie er i fokus, og den mere eksperimenterende scenekunst, der udfordrer teatrets form og udtryk. SCENE+ kommer vidt omkring i genrer, og præsenterer både teater, dans, performance, publikumsinddragende forestillinger m.m.
Vi arbejder altid med et eller flere temaer, når vi udvælger forestillinger. I 2024 har vi valgt at sætte fokus på temaet GRÆNSER. De to forestillinger i marts handler dels om at turde overskride sine egne grænser og være sig selv dels om udlængsel og at rejse ud og opdage nye verdener.
Vi glæder os til at se jer.
Dato og sted:
13. marts: To forestillinger på jeres skole. Vi aftaler tidspunkt, når I har tilmeldt jeres klasse.
14. marts: To forestillinger på jeres skole. Vi aftaler tidspunkt, når I har tilmeldt jeres klasse.
15. marts: Kl. 10.30-11.25 på Kulturstationen
15. marts: Kl. 12.30-13.25 på Kulturstationen
Klassetrin: Fra 5. klasse
En eventyrlig fortælling om en dansk udvandrers utrolige skæbne
En mand prøver at få brikkerne i sin familiehistorie til at falde på plads.
Hvem var hans oldefar?
Hvorfor talte familien aldrig om ham?
Og hvad skete der egentlig med ham, da han forsvandt i Argentina?
‘Tango’ er historien om en mand, der finder frem til familiens dybeste hemmelighed, da han rydder op på sin farmors loft.
I et hyggeligt, lille rum med et filmapparat, et lærred, et skrivebord og et par gamle bunker aviser får vi fortællingen om en dansker, der emigrerede til Argentina. Manden havde udlængsel i sin sjæl og danserytmer i sine fødder – og derfor lokker tangoen ham med uimodståelig kraft.
Skuespiller Lars Dammark og den argentinske tango-guitarist Alejandro Sancho inviterer os med på en rejse ind i oldefarens liv – over Atlanten, til Buenos Aires og ind i det hjerte, som kommer til at gløde for Maria Rosita og tangoen.
‘Tango’ er en musikalsk fortælling om at turde være sig selv og følge sin passion. Det er historien om en oldefar, som man nok kunne lære noget af. Hvis man tør!
”I et meget lille format og i et flot miks af fortælleteater, leg med papkasser og papir, guitarmusik, film og ja – dans – fyldes publikum i løbet af en lille times tid med en fortælling om, at livet ikke handler om at knægte og kue lysten til at udleve sine drømme. Det handler derimod om at vove at kaste sig ud i de drømme, man har og holde fast i dem. Også når der kommer hårde odds og grove beskyldninger på tværs.” Kirsten Dahl, 5 stjerner i Aarhus Stiftstidende.
Tilmeld din klasse nu!
Send en mail til ig@horsens.dk med skolens navn, klassetrin, antal elever, navn på kontaktlærer, e-mailadresse og telefonnummer. Det er gratis for skolen at deltage.
Husk at skrive, om I ønsker, at forestillingen skal komme ud til jer om onsdagen eller torsdagen, eller om I vil se den på Kulturstationen om fredagen.
Praktiske oplysninger hvis I skal have forestillingen ud på jeres skole:
Varighed: 55 min.
Max antal publikum pr. forestilling: 90
Opstillingstid: 120 minutter
Nedtagningstid: 50 minutter
Mørklægning: Ja
Røg i forestillingen: Nej
Pladskrav til forestillingen: B7 x D7 x H3 meter
Strømkrav: 3x16A
Andet: Teatret ønsker hjælp til at bære ind og ud og evt. også gerne lidt hjælp til at stille op.
SCENE+ sætter fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater.
Sted: Horsens Byskole afd. Kildegade, Multisalen, Kildegade 25
Tidspunkt: Kl. 10.15 og kl. 12.15
Varighed: 45 min.
Målgruppe: 0.-2. klasse
Det er gratis for skolen at deltage, men der skal bestilles billet. Send en mail til Iben på ig@horsens.dk med navn på skolen, klassetrin, antal elever, navn på kontaktlærer, mobilnummer og e-mailadresse.
…som alle børn bør prøve
Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, når de popper? Har du prøvet at lime din finger fast til din bedste vens finger? Aldrig nogensinde? Så er denne forestilling for dig! Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod!
Sikkerhedsforanstaltninger er et utrolig langt ord, men for de to fareforskere er det alfa og omega, og det bliver det også for publikum. At undersøge fare betyder ikke, at man undgår det farlige, men at man nærmer sig det forsigtigt.
Som titlen antyder, så handler ‘50 farlige ting (som alle børn bør prøve)’ om at teste alle de farefulde ting, som mange børn nok drømmer om at prøve, men som de fleste er blevet advaret imod
‘50 farlige ting’ er en performance fyldt med forsøg, engagement og mod til at prøve noget, der måske er farligt. Det er en anderledes og interaktiv performance, hvor eleverne bliver inddraget, og hvor der er plads til skøre og måske grænseoverskridende påfund.
Forestillingen bygger på bogen 50 Dangerous things (You Should Let Your Children Do) af Julie Spielger og Gever Tulley.
”Grebet med at fortælle om performancekunstnere passer perfekt ind med forsøgene og børnesynet. Selv en voksen som mig lærte og forstod pludselig performancekunst meget bedre – det handler om at lege med og skubbe grænser og virkeligheden.” Xenia Winther, Ungt Teaterblod. Marts 2020
Om Live Art Danmark:
Live Art Danmark er en kunstnerdrevet kuratorplatform for performativ kunst, der blev grundlagt i 2004 af Ellen Friis og Henrik Vestergaard. Live Art Danmark udforsker performancekunst og live art og er særligt interesserede i projekter, der medinddrager publikum og gerne på tværs af generationer.
Kreditering:
Performere: Daniel Norback og Katrine Leth Nielsen/Henrik Vestergaard
Idé: Sibylle Peters
Koncept: Hanno Krieg
Skabt af Forschungstheater ved Fundustheater i Hamborg, Tyskland.
Bearbejdet af Henrik Vestergaard, Daniel Norback og Ellen Friis
SCENE+ sætter fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater.
Vi er i fuld gang med at lave programmet og vi offentliggør løbende flere forestillinger på vores SCENE+ skoleprogram.