Scene+ for skoler

Kunstens rum er en erkendelses- og identitetsskabende mulighed

Kære skoleledere, lærere og pædagoger

Har jeres skole lyst til at deltage i et gratis skoleforløb omkring scenekunst?

SCENE+ er Kultur- og Eventafdelingens to-årige tiltag , hvor vi præsenterer en række scenekunsttiltag for børn og unge under forskellige temaer.

SCENE+ er en række små arrangementer, hvor teater møder andre kunst- og fagretninger, og hvor vi præsenterer børne- og ungdomsteaterforestillinger og workshops i samarbejde med byens kulturinstitutioner, skoler og eksterne teatret. Vi vil gerne invitere skoleklasser i Horsens Kommune til at deltage i de forskellige fredagsforløb.

Vores udgangspunkt for disse skoleforløb er, at kunstens rum er en erkendelses- og identitetsskabende mulighed. Her kan emner behandles på nye måder, som både kan være legende og udfordrende. Når børn oplever og deltager i kunst, er de en del af en demokratisk dannelsesproces.

 

Traditionelt teater og eksperimenterende scenekunst

I dette års program finder I både det helt traditionelle børneteater, hvor den gode historie er i fokus, og den mere eksperimenterende scenekunst, der udfordrer teatrets form og udtryk. SCENE+ kommer vidt omkring i genrer, og dette program præsenterer både teater, dans, performance, publikumsinddragende forestillinger m.m.

Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. Med SCENE+ ønsker vi at sætte yderligere fokus på scenekunst for børn og unge og give alle børn og unge mulighed for at opleve teater og dans i deres dagligdag.

Vi glæder os til at se jer.

november 2022
Ingen begivenhed(er) fundet!

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. Læs mere om vores arrangementer her

Scene+ for private

SCENE+ sætter ekstra fokus på scenekunst for børn og unge i forskellige genrer.

Postyrium

Helt specielt teaterunivers for børn sammen med Det Kongelige Teaters Postyrium.

Artist in Residence

Statens Kunstfond bevilget et Artist in Residence forløb med Teatret Værk.