Scene+ for skoler
KÆRE SKOLELEDERE, LÆRERE OG PÆDAGOGER
Har jeres skole lyst til at deltage i et gratis skoleforløb omkring scenekunst?
SCENE+ er en række scenekunsttiltag, hvor teater møder andre kunst- og fagretninger, og hvor vi præsenterer børne- og ungdomsteaterforestillinger og workshops i samarbejde med byens kulturinstitutioner, skoler og eksterne teatret. Vi vil gerne invitere skoleklasser i Horsens Kommune til at deltage i de forskellige fredagsforløb.
I år arbejder vi med temaerne Kunst, Videnskab, Street/subkultur og Lyd.
Vores udgangspunkt for disse skoleforløb er, at kunstens rum er en erkendelses- og identitetsskabende mulighed. Her kan emner behandles på nye måder, som både kan være legende og udfordrende. Når børn oplever og deltager i kunst, er de en del af en demokratisk dannelsesproces.
Traditionelt teater og eksperimenterende scenekunst
SCENE+ præsenterer både det helt traditionelle børneteater, hvor den gode historie er i fokus, og den mere eksperimenterende scenekunst, der udfordrer teatrets form og udtryk. SCENE+ kommer vidt omkring i genrer, og præsenterer både teater, dans, performance, publikumsinddragende forestillinger m.m.
Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. Med SCENE+ ønsker vi at sætte yderligere fokus på scenekunst for børn og unge og give alle børn og unge mulighed for at opleve teater og dans i deres dagligdag.
Vi glæder os til at se jer.
Sted: Kulturstationen, drengegymnastiksalen, Skolegade 7, Horsens
Tidspunkt: Fredag den 17. marts kl. 10:00 og kl. 12:00
Varighed: Ca. 60 min.
Målgruppe: 0.-2. klasse
OBS: DER ER FULDT BOOKET TIL BEGGE FORESTILLINGER.
Det er gratis for skolen/institutionen at deltage, men der skal bestilles billet. Send en mail til Iben på ig@horsens.dk med navn på skolen, klassetrin, antal elever, navn på kontaktlærer, mobilnummer og e-mailadresse.
– Strid teater-kunst
Kom med når to kustoder udstiller Lille Frøs narrestreger som store kunstværker, og følg hans rejse ud – og hjem igen. For selvom ’Lille Frø’ handler om kunst, handler forestillingen allermest om, at man er god nok, som man er, og i virkeligheden er elsket — på trods af at man til tider kan være en SLEM lille frø.
Lille Frø er fræk. Og der er faktisk ikke noget at gøre ved det. Både eksperter og åndelige vejledere opsøges, men det hjælper ikke. Han er og bliver slem og møder en masse modstand. Men måske er alt hans ballade faktisk kunst? Måske er han ikke gal, men genial? I hvert fald ender det med, at alle hans narrestreger bliver udstillet; ophøjet til kunst.
For hvad er egentlig forskellen på at være kreativ eller være destruktiv? Skal nogen sige, at noget er kunst, før det er det? Nogle gange gør kunstnere noget, som andre ikke forstår. Nogle gange tror folk, at det kunstnere laver er ballade. Men i virkeligheden er det kunst. Og kunst er MEGET FINT.
Efter forestillingen får eleverne lov til at se Lille Frøs værker helt tæt på. Forestillingen er baseret på børnebogen ‘Lille Frø’ af Jakob Martin Strid.
SCENE+ sætter fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater. Temaet i denne weekend er KUNST, og forestillingen ’Lille frø’ arrangeres i samarbejde med Makværk, som er Horsens’ nye festival for kunst og kreativitet.
Makværk byder på en uge med fuld fart på kreativiteten. Dagtimerne i hverdagene er for skoler, mens enkelte eftermiddage og aftener er åbne for alle. Weekenden er kulminationen på festivalen, hvor størstedelen af festivalens aktiviteter finder sted.
Der er gratis adgang til forestillingen ‘Lille Frø’, men husk at du skal have festivalarmbånd, hvis du gerne vil være med til workshops og aktiviteter på Makværk. Du kan se hele programmet for Makværk og købe armbånd her, https://billedskolenhorsens.dk/makvaerk-program-23.
Sted: Kulturstationen, gymnastiksalen
Dato: 24. marts 2023
Tidspunkt: Kl. 10.30 OG 13.00
Varighed: 55 min.
Målgruppe: Indskolingen
FORESTILLINGERNE ER DESVÆRRE FULDT BOOKET
En oplysende, skør, musikalsk og bæredygtig forestilling af Dansk Rakkerpak. Professoren ved alt om genbrug og genanvendelse af affald, og han demonstrerer stolt sin enestående genbrugsmaskine for publikum.
Den kan genanvende både metal, papir, glas og plastic – ja, i princippet hvad som helst… Alt går fint lige indtil kaninen Albert, som professoren passer for sit barnebarn, tisser på ham og forsvinder ind i maskinen .
’Professoren og Genbrugsmaskinen’ har en sprudlende Niels Peter Kløft på scenen og er skabt med støtte fra – og i samarbejde med YderZonen, der er AffaldPlus’ unikke og eventyrlige formidlingscenter.
Det er Niels Grønne og Niels Peter Kløft, der står bag manuskriptet til ’Professoren og genbrugsmaskinen’, og de har skabt en humoristisk fortælling om en distræt professor, der laver både mirakler og ulykker med sin maskine. For maskinen omformer dét, der kommer ind, og den ser ikke til, om det er affald, vigtige notater eller levende skabninger. Og man kan sikkert forestille sig, hvilken farce det bliver, når barnebarnets kanin slipper løs i laboratoriet, og professoren springer rundt for at fange den. Alt, hvad der kan gå galt, går galt.
Morten Hede, Teateravisen