Scene+ for private

Kære børn, forældre, stedforældre, bedsteforældre, onkler, tanter, bonusfamilie og alle andre der holder af at se teater og dans for børn

Velkommen til Scene+. Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. I 2021 og 2022 er temaet for festivalen ’Ukendt land’. Det betyder, at vi skal prøve nye ting og se det, vi kender, på nye måder.

I de kommende to år sætter vi ekstra fokus på scenekunst for børn og unge med en række weekender, som vi kalder Scene+. Her viser vi forestillinger, der har fokus på forskellige temaer, udtryk eller genrer. Vi har sammensat et program, der både rummer det traditionelle børneteater og de anderledes formater. Her kan I finde teater, dans, performance, fantastiske fortællinger og forestillinger, som I selv skal være en del af. Uanset hvad I vælger, så kan I se frem til en masse skønne teateroplevelser sammen.

Vores program er lavet i samarbejde med Horsens Kunstmuseum, Horsens Bibliotek, Komediehuset, Musik- og Balletskolen Horsens, Billedskolen Horsens og Botrivsel, og arrangementerne er gratis. Vi håber, at I vil have en lige så stor fest med at opleve forestillingerne, som vi har haft med at planlægge programmet.

Vi glæder os til at se jer!

Information om covid-19

Vi følger nøje med i myndighedernes anvisninger og retningslinjer i forhold til at afholde arrangementerne på en sikker måde for både publikum, frivillige, kunstnere og ansatte, og vi afholder kun arrangementerne, hvis det kan gøres på forsvarlig vis.

Vær opmærksom på:

  • Du skal vise et gyldigt coronapas for at blive lukket ind til et arrangement.
  • Børn under 15 år skal ikke fremvise coronapas.
  • Du skal bestille billet både til voksne og børn, da der kun er en begrænset antal pladser.
  • Du skal blive hjemme, hvis du føler de mindste symptomer på sygdom.
  • Du kan hjælpe os ved at holde afstand og have en god håndhygiejne.
  • Du skal følge retningslinjer og instruktioner fra vores frivillige hjælpere og andet personale.
  • Oplever du symptomer, der giver mistanke om covid-19 under/eller lige efter arrangementet skal du straks kontakte Horsens Teaterfestival på tlf. 7629 2308.

Læs evt. mere på www.coronasmitte.dk, hvor du bl.a. kan finde information om coronapas og andre råd og regler om corona.

Vi glæder os til at se dig!

SCENE+ LITTERATUR II // 9. oktober

Denne gang er vores samarbejde med Horsens Bibliotek for de lidt større børn, og med udgangspunkt i en samtidsroman for unge af Jesper Wung-Sung. Jesper Wung-Sung er en af vores stærkeste stemmer indenfor ny dansk ungdomslitteratur, og her er muligheden for at se den meget vellykkede iscenesættelse af hans bog ’Ud med Knud’.

Ud med Knud

Af Teatret FAIR PLAY – en del af Sjællands Teater

’Ud med Knud’ er en livsbekræftende og morsom musikalsk familieforestilling – om at leve med sygdom helt tæt inde på livet. Forestillingen er baseret på Jesper Wung-Sungs anmelderroste roman af samme navn.

William er en helt almindelig dreng, som tænker på helt almindelige ting. Som at han gerne vil beholde sin faste plads ved siden af sin bedste ven Sebastian. Og at Katrine fra klassen er sød. Men William tænker også på Knud…

Knud derimod er ikke nogen almindelig dreng. Knud er Williams sygdom. For William har kræft. Og Knud er ikke lige den slags ven, man drømmer om. William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også efter ham. For selv om Knud er sådan en, ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der.

“Ud med Knud er et lille mesterværk…en helstøbt, ofte poetisk, troværdig historie med munter alvor, og selv om hovedemnet er så seriøst, som det kan være, så er historien om William og Knud først og fremmest livsbekræftende”, Vibeke Hansen – Kulturleben. 

Sted: Håndværkerforeningen, Store sal, Allegade 16A, 8700 Horsens
Tidspunkt: Lørdag den 9. oktober kl. 12.00
Alder: Fra 10 år
Varighed: 70 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/662nf25iz0

Medvirkende: Michael Slebsager, Janus Elsig, Maria La Cour, Albert Stein Ankerstjerne
Dramatikere: Leiv Arne Kjøllmoen og Henriette Vedel, baseret på Jesper Wung-Sungs roman Ud med Knud
Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen og Robert Parr
Scenograf- og kostumedesigner: Lisbeth Burian
Skrædder og rekvisitør: Helle Birkholm
Komponist: Sanne Graulund
Lyddesigner: Erik Christoffersen

SCENE+ UDFORSKNING // 16. oktober

Det er blevet efterår. Bladene skifter farve, bliver brune og naturen går i forfald omkring os. Derfor er det tid til at være nysgerrig og udforske livets og naturens cyklus. Det gør vi ved at præsentere to forestillinger, der på hver deres måde handler om vores forhold til naturen. For de mindste har vi ’GRO’, der poetisk kredser om det voksende liv i alting omring os. De lidt større kan se ’Mass – Bloom Explorations’, der udforsker måden, vi lever med andre væsner på.

 

GRO

Af Madam Bach

En interaktiv teateroplevelse om altings foranderlighed. I ’GRO’ zoomer vi ind og ud på alt det omkring os, som vokser og gror; fra ukrudt og kærlighed til musik og stjernestøv. Gennem spirende lydlandskaber og korte visuelle fortællinger skaber vi et legende univers med plads til undren. Hvor kommer alting fra? Kan man høre græsset gro? Kan noget vokse ud af ingenting?

”Forestillingen er fuld af opfindsomme påfund, og Pernille Bach er en nærværende fortæller og skuespiller. De mange musikinstrumenter, som Christian Schrøder behersker med afslappet sikkerhed, bidrager også til den gode stemning”, Randi K. Pedersen, Teateravisen.

Sted: Kulturstationen, Komediehuset, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 16. oktober kl. 11.00 og kl. 13.30
Alder: 1-6 år
Varighed: 35 minutter

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til kl. 11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/losawfyv3y
Billetbestilling til kl. 13.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/sj9mx2p6lr

Iscenesætter og skuespiller: Pernille Bach.
Komponist, live musiker og skuespiller: Christian Schrøder.
Dramaturg: Anne Hübertz Brekne.
Illustrationer og grafisk design: Ingilín D. Strøm og Christina Christensen.
Lysdesign og visuelle medier: Christoffer Brekne.
Teatertekniker og musiker: Frederik Eberhardt.

GRO – Workshop for børn og forældre

Af Madam Bach

I kan tilmelde jer en 45 minutters workshop efter forestillingen kl. 11.00. Workshoppen er bygget op som en lille fortælling, hvor vi arbejder med enkle scenografiske elementer fra forestillingen, og hvor børn og voksne sammen kan deltage aktivt. Igennem et lille handlingsforløb skærper vi vores sanser og nysgerrighed om det, der kan vokse og gro. Under forløbet er der livemusik, og workshoppen afsluttes med, at I laver jeres egen lille “Gro-ting”, som I kan tage med hjem.

Sted: Kulturstationen, Komediehuset, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 16. oktober kl. 11.45
Alder: 1-6 år
Varighed: 45 minutter

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Tilmeldingslink: https://place2book.com/da/sw2/sales/pekeaw3x2e

 

MASS – bloom explorations

Af recoil performance group

Grib chancen for at opleve et spændende og anderledes værk, der hører til i det ret nye felt, der kaldes biokunst*.

Denne installation af koreografen Tina Tarpgaard er oprindeligt ikke skabt med tanke på børnepublikummet. Men det har vist sig, at børn møder dette værk med en fordomsfrihed, der er de færreste voksne forundt, og derfor synes, vi at flere børn fortjener at møde dette anderledes bud på scenekunst.

I en plastikkuppel, der fremstår som en mellemting af et mausoleum og et drivhus, møder I et menneske og tusinder af melorme. De lever side om side i et mikrounivers bygget udelukkende af flamingoplast – restprodukter fra ting vi køber. Mange tænker på orme som noget ulækkert og forbinder dem med fordærv. Men i denne installation er de små helte, der rent faktisk kan spise og fordøje plastik. Det er en relativt ny opdagelse, som har fået opmærksomhed fra videnskaben, miljøaktivismen og i dette tilfælde kunsten. Her giver nogle af de mindste væsner på jorden anledning til håb om at gøre noget aktivt ved vores forurening af planeten.

”Det er utroligt, hvor meget der står på spil i den minimalistiske og enkle installation skabt af Tina Tarpgaard, der som en af de få udøvende kunstnere i Danmark er begyndt at arbejde med biokunst”, Monna Dithmer, Politiken.

*Biokunst er eksperimenter på tværs af kunst og videnskab, der viser os ukendte sider af vores verden, og peger på fremtidens muligheder.

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym og Pige-gym, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 16. oktober
Alder: Egner sig for alle fra 5 år og op.
Varighed: I åbningstiden er I velkomne til at udforske og interagere med installationen. I inviteres også ind i kuplen til Hilde og ormene. I er også velkomne til at besøge workshoppen i Pige-gym. Her kan I bl.a. bygge et hjem af rest-flamingo til de særlige skabninger, som I har lært bedre at kende.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at booke en tid.

Billetbestilling til kl. 10.00-11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/mm1wj3ygov
Billetbestilling til kl. 11.00-12.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/dl93xv4evw
Billetbestilling til kl. 13.00-14.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/dkcd5vr0g9
Billetbestilling til kl. 14.00-15.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/i3osq5fgak

Koreograf: Tina Tarpgaard
Performer: Hilde I. Sandvold.
Researcher og installationsdesign: Pei-Ying Lin
Tekst: Ida Marie Hede

SCENE+ DANS // 21.-23. oktober

Denne torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien tilegner vi dansen. Gennem dansen kan vi udtrykke handlinger, tanker, følelser i et kropsligt sprog. Tag tøj på til bevægelse og gå på opdagelse sammen med dit barn i MYKAS sanselig univers for de helt små. Lad de større børn tage en ven eller veninde i hånden og deltage i TOTAL!DANS!, hvor professionelle dansere og musikere laver en forestilling sammen med dem. Ingen af arrangementerne kræver forhåndskendskab til dans. Alle er velkomne.

 

Månen

Af MYKA

I selskab med to dansere går vi sammen på opdagelse i et trygt, sanseligt og poetisk rum, hvor vi undersøger månens magiske univers og stemninger. Månen er et interaktivt scenekunstværk på børnenes præmisser, og det vækker alle sanser med dans, rekvisitter, lys og musik. Børn og voksne er velkomne til at bevæge sig frit og udforske rummet, guidet af de to dansere.

Husk at have tøj på som I kan bevæge jer i.

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 21. oktober og 22. oktober
Alder: 0-24 mdr.
Varighed: 30 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter. På grund af pladsbegrænsning er det kun muligt at bestille 2 billetter pr. person.

Billetbestilling til 21. oktober kl. 10.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/h2rkph0rgs
Billetbestilling til 22. oktober kl. 9.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/mb4h2tvv75

Dansere: Marie Bru Eide og My Nilsson
Koreograf: My Grönholdt
Komponist: Erik Christoffersen
Scenograf: Mie Riis

Rumrejsen

Af MYKA

Rumraketter, stjernestøv, glimmer og månemagi. To dansende rumvæsner tager jer med på en sanselig, fysisk og fantasifuld rumrejse. Gennem bevægelse, dans og musik skaber vi sammen en bevægelseshistorie, hvor vi møder andre rumvæsner og kan se, høre, mærke og sanse rummets glitrende stjerner. Vi kan puste til stjernestøv, flyve vildt i en rumraket, lande på månen og bevæge os stille og vægtløst rundt om hinanden – ligesom planeterne og solsystemet.

Husk at have tøj på som I kan bevæge jer i.

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 21. oktober og 22. oktober
Alder: 2-4 år
Varighed: 45 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til 21. oktober kl. 11.45: https://place2book.com/da/sw2/sales/gs03zs1hve
Billetbestilling til 22. oktober kl. 11.45: https://place2book.com/da/sw2/sales/88jslfyb85

Dansere: Marie Bru Eide og My Nilsson
Koreograf: My Grönholdt
Komponist: Erik Christoffersen

 

Polar Bear

Af MYKA

En magisk danseforestilling om fremtidshåb, for 4–9 årige og deres voksne.

Arktis smelter, isen forsvinder.

Hvad med fremtiden? Hvor skal isbjørnen bo, når det smukke islandskab er smeltet?

Polar Bear er en nærværende og livsbekræftende danseforestilling, der tager afsæt i de klimaforandringer, som vores klode gennemgår. En forestilling, hvor vi står sammen om håbet for fremtiden.

Tag med på en rejse i et blåhvidt islandskab – et sanseligt univers med elektropoetiske lyde, polarlys og isbjørnedans. En stærkt visuel og nærværende forestilling for børn og voksne, hvor vi står sammen om håbet.

Hvor tror du, at isbjørnen vil bo i fremtiden?

Inspirerende for både børn og voksne. Lærer fra Mørdrupskolen

Sjovt, smukt og kreativt. Lærer fra Hellebækskolen

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 23. oktober kl. 11.00 og 13.00
Alder: 4-9 år
Varighed: 40 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til kl. 11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/k1cp56gaw5
Billetbestilling til kl. 13.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/5aoq3zcbdh

Idé: MYKA, My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen
Koreograf: My Grönholdt
Dansere: Ray Roa and Malin Sandberg
Scenografi og kostumedesign: Mie Riis
Video og lysdesign: Mikkel Jensen, Søren Knud
Musik og lyddesign: Erik Christoffersen

 

TOTAL!DANS!

En danseforestilling/workshop for børn… og deres forældre (hvis de tør)

TOTAL!DANS! er en workshop hvor I sammen med professionelle dansere skal arbejde med moderne dans og musik og skabe en fælles energi. Vi skal bevæge os, bruge vores fantasi og prøve hvordan det er at lave en koreografi sammen med de professionelle dansere. Vi danser til levende musik, og det giver os en helt anden oplevelse af dans. TOTAL!DANS! skaber spontanitet, danseglæde og fællesskab og ofte en oplevelse af at kunne ’flyve’ sammen.

Vi mødes og varmer op, og så går vi i gang. Hvis vi har mod på det, går vi udenfor og viser det, vi har lavet. Og så spiser vi kage.

TOTAL!DANS! er skabt af koreograf og danser Ellen Kilsgaard og udføres sammen med danser Raphael Edel og Musiker Johanna.

Det siger børnene om TOTAL!DANS!

Det var det sjoveste jeg nogensinde har prøvet”

”…at man fik sin krop i ro og da hun spillede på violinen så var det ligesom om man kunne høre naturen…”

”Jeg vil danse mere…”

Sted: Kulturstationen, Pige-gym, Skolegade 7-9, 8700 Horsens
Tidspunkt: 23. oktober kl. 12.30
Varighed: 3½ time
Alder: Fra 7 år og op. Det er oplagt at komme med en ven eller veninde. Din mor og far må også gerne være med, hvis de tør. Alle er velkomne!

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/js1lm65842

Bonusinfo: I uge 20 er en udvidet udgave af TOTAL!DANS! i Sundparkens Aktivitetshus, hvor de alle ugens dage efter skoletid arbejder med børnene i aktivitetshuset. Projektet er sat i verden med støtte fra Huskunstnerordningen/Statens Kunstfond.