Scene+ for private

Vi glæder os!

Kære børn, forældre, stedforældre, bedsteforældre, onkler, tanter, bonusfamilie og alle andre der holder af at se teater og dans for børn

Velkommen til SCENE+ hvor vi sætter ekstra fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater.

 Her kan I finde teater, dans, performance, fantastiske fortællinger og forestillinger, som I selv skal være en del af.  Uanset hvad I vælger, så kan I se frem til en masse skønne teateroplevelser sammen.

Vi er i fuld gang med at planlægge årets program under forskellige temaer som Videnskab, Street, Visuelt scenekunst og Lyd. 

Arrangementerne er gratis. Vi håber, at I vil have en lige så stor fest med at opleve forestillingerne, som vi har haft med at planlægge programmet. Vi glæder os til at se jer!

Sted: Kulturstationen, drengegymnastiksalen, Skolegade 7, Horsens
Tidspunkt: Fredag den 17. marts kl. 15:00 og lørdag den 18. marts kl. 11:00
Varighed: Ca. 50 min.
Målgruppe: Familieforestilling for børn fra 4 år og deres voksne.

Der er gratis adgang til forestillingen men husk at bestille billetter.
Bestil billetter til fredag kl. 15: Billetlink
Bestil billetter til lørdag kl. 11: Billetlink

– Strid teaterkunst

Kom med når to kustoder udstiller Lille Frøs narrestreger som store kunstværker, og følg hans rejse ud – og hjem igen. For selvom ’Lille Frø’ handler om kunst, handler forestillingen allermest om, at man er god nok, som man er, og i virkeligheden er elsket — på trods af at man til tider kan være en SLEM lille frø.

Lille Frø er fræk. Og der er faktisk ikke noget at gøre ved det. Både eksperter og åndelige vejledere opsøges, men det hjælper ikke. Han er og bliver slem og møder en masse modstand. Men måske er alt hans ballade faktisk kunst? Måske er han ikke gal, men genial? I hvert fald ender det med, at alle hans narrestreger bliver udstillet; ophøjet til kunst.

For hvad er egentlig forskellen på at være kreativ eller være destruktiv? Skal nogen sige, at noget er kunst, før det er det? Nogle gange gør kunstnere noget, som andre ikke forstår. Nogle gange tror folk, at det kunstnere laver er ballade. Men i virkeligheden er det kunst. Og kunst er MEGET FINT.

Efter forestillingen får publikum lov til at se Lille Frøs værker helt tæt på. Forestillingen er baseret på børnebogen ‘Lille Frø’ af Jakob Martin Strid.

SCENE+ sætter fokus på scenekunst for børn og unge med både traditionelt børneteater og de anderledes formater. Temaet i denne weekend er KUNST, og forestillingen ’Lille frø’ arrangeres i samarbejde med Makværk, som er Horsens’ nye festival for kunst og kreativitet.

Makværk byder på en uge med fuld fart på kreativiteten. Dagtimerne i hverdagene er for skoler, mens enkelte eftermiddage og aftener er åbne for alle. Weekenden er kulminationen på festivalen, hvor størstedelen af festivalens aktiviteter finder sted. 

Husk at du skal have festivalarmbånd, hvis du gerne vil være med til workshops og aktiviteter på Makværk. Du kan se hele programmet for Makværk og købe armbånd her, https://billedskolenhorsens.dk/makvaerk-program-23.

Sted: Kulturstationen, gymnastiksalen
Tidspunkt: Kl. 11.00 og 13.00
Varighed: 55 min.
Målgruppe: Familieforestilling for de 5-11 årige og deres voksne

Der er gratis adgang til forestillingen, men husk at bestille billetter
Bestil billetter til kl. 11.00: Billetlink
Bestil billetter til kl. 13.00: Billetlink

En oplysende, skør, musikalsk og bæredygtig forestilling af Dansk Rakkerpak. Professoren ved alt om genbrug og genanvendelse af affald, og han demonstrerer stolt sin enestående genbrugsmaskine for publikum.

Den kan genanvende både metal, papir, glas og plastic – ja, i princippet hvad som helst… Alt går fint lige indtil kaninen Albert, som professoren passer for sit barnebarn, tisser på ham og forsvinder ind i maskinen .

’Professoren og Genbrugsmaskinen’ har en sprudlende Niels Peter Kløft på scenen og er skabt med støtte fra – og i samarbejde med YderZonen, der er AffaldPlus’ unikke og eventyrlige formidlingscenter.

Det er Niels Grønne og Niels Peter Kløft, der står bag manuskriptet til ’Professoren og genbrugsmaskinen’, og de har skabt en humoristisk fortælling om en distræt professor, der laver både mirakler og ulykker med sin maskine. For maskinen omformer dét, der kommer ind, og den ser ikke til, om det er affald, vigtige notater eller levende skabninger. Og man kan sikkert forestille sig, hvilken farce det bliver, når barnebarnets kanin slipper løs i laboratoriet, og professoren springer rundt for at fange den. Alt, hvad der kan gå galt, går galt.
Morten Hede, Teateravisen

Sted: Søndergade, Horsens
Dato: Fredag den 9. juni
Tidspunkt: Information kommer snarest
Alder: Familieforestilling for børn fra 6 år og deres voksne

Forestillingen spiller udendørs og kræver ikke billet. 

Et gadeteater eventyr

En mobil eldreven seng danner rammen om et “eksplosivt” møde mellem urkræfterne i Rødhætte og Ulven. Men hvem æder hvem, hvad og hvorfor? Komisk og crazy gadeteater om fristelser, grådige vaner og appetit på livet. Forestillingen er inspireret af nutidens værdi-clashes mellem kapitalisme og klima-aktivisme, forbrug og bæredygtighed – som en sjov og kærlig opfordring til at skifte grådige vaner ud med appetit på livet.

Sted: Søndergade, Horsens
Dato: Lørdag den 10. juni
Tidspunkt: Information kommer snarest
Alder: Familieforestilling for børn fra 3 år og deres voksne

Forestillingen spiller udendørs og kræver ikke billet. I tilfælde af regn rykker forestillingen ind i Bytorv Horsens. 

H C Andersens eventyr fortalt på alle mulige måder

‘Hos Andersen’ er en fysisk gadeteaterforestilling. En buket af H. C. Andersens eventyr fortalt for de små. 

‘Hos Andersen’ handler om en mand af ubestemmelig alder, der kommer forbi med sin fortællevogn. På vognen står hele hans hus. Huset, som er på størrelse med et gammelt das, er fyldt med låger, billeder og alle mulige ting. Andersen går på opdagelse i låger og billeder, som starter forskellige af H. C. Andersens eventyr op. En låge går op og ud springer en gedebuk. Andersen kaster sig overskrævs på bukken og i et vild ridt indhenter han, sine to brødre ”Halle-høj her kommer jeg”……

Sted: Kulturstationen, drengegymnastiksalen
Tidspunkt: Information kommer snarest
Varighed: 40 min.
Målgruppe: Familieforestilling for de 4-8 årige og deres voksne

Der er gratis adgang til forestilling når man har bestilt billetter. Information om billetbestilling kommer snarest.

Med en personlig højtaler tæt på kroppen føres børnene på en lytterejse tilbage i farmors minder, hvor katte leger fangeleg mellem børnene, og luftpandekager flyver rundt i rummet. Stemmer fra fortiden stikker af, og vi må ud på havet, ind i hekseskoven og helt tilbage til stilheden, før vi finder ud af, at minderne er inde i os selv, og at vi ikke skal være bange for at sætte dem fri.

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. Læs mere om vores arrangementer

Scene+ for skoler

Har jeres skole lyst til at deltage i et gratis skoleforløb omkring scenekunst?

Postyrium

Helt specielt teaterunivers for børn sammen med Det Kongelige Teaters Postyrium.

Artist in Residence

Statens Kunstfond bevilget et Artist in Residence forløb med Teatret Værk.