Scene+ for skoler

Kære skoleledere, lærere og pædagoger

Har jeres skole lyst til at deltage i et gratis skoleforløb omkring scenekunst?

Vi har glædet os til at præsentere Kultur- og Eventafdelingens nye to-årige tiltag Scene+, hvor vi præsenterer en række scenekunsttiltag for børn og unge under forskellige temaer.

Scene+ er en række små arrangementer, hvor teater møder andre kunst- og fagretninger, og hvor vi præsenterer børne- og ungdomsteaterforestillinger og workshops i samarbejde med byens kulturinstitutioner. Vi vil gerne invitere skoleklasser i Horsens Kommune til at deltage i de forskellige fredagsforløb.

Efter lange forløb med hjemmeskole foran en skærm, og isoleret fra venner, er det tid til fokus på trivsel og fællesskaber udover det virtuelle. Teatret tilbyder nærvær og fællesoplevelser, hvor børnene kan være tilstede med alle sanser.

Vores udgangspunkt for disse skoleforløb er, at kunstens rum er en erkendelses- og identitetsskabende mulighed. Her kan emner behandles på nye måder, som både kan være legende og udfordrende. Når børn oplever og deltager i kunst, er de en del af en demokratisk dannelsesproces.

Traditionelt teater og eksperimenterende scenekunst

I dette års program finder I både det helt traditionelle børneteater, hvor den gode historie er i fokus, og den mere eksperimenterende scenekunst, der udfordrer teatrets form og udtryk. Scene+ kommer vidt omkring i genrer, og dette program præsenterer både teater, dans, performance, publikumsinddragende forestillinger m.m.

Nogle af forløbene kombinerer en forestilling og en workshop, samtale med de involverede kunstnere, undervisningsmateriale eller en book-talk. På den måde har I mulighed for at stykke et forløb sammen, der passer til jeres undervisning. I er selvfølgelig også meget velkomne til bare at komme og se en forestilling for den rene nydelses skyld.

Programmet er skabt i samarbejde med Musik- og Balletskolen Horsens, Komediehuset, Billedskolen Horsens, Horsens Kunstmuseum, Horsens Bibliotek og Botrivsel.

Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. Med Scene+ ønsker vi at sætte yderligere fokus på scenekunst for børn og unge og give alle børn og unge mulighed for at opleve teater og dans i deres dagligdag.

Vi glæder os til at se jer.

Se skoleprogrammet for Scene+
Download skoleprogrammet