LOL – Laughing out Lonely

LOL – Laughing Out Lonely er en solo-opera, der handler om et ensomt menneske, som lever sit liv på Internettet og stiller sig til rådighed for de skjulte verdener, der gemmer sig her.

Komponisterne Matilde Böcher og Asger Kudahl opbygger et musikalsk ekkokammer, der befolkes af racister, kvindehadere, selvskadere, voldtægtsofre og andre udstødte eksistenser, som er flygtet fra den virkelige verden og fundet et absurd fællesskab på internettet.

Kontratenor Morten Grove Frandsen er mennesket, der i sin ensomhed tager alle disse identiteter på sig og viderebringer deres fortællinger til os. Med sin vilde stemme gør han sig til den ulykkelige pige med ’The Fucking Ugly Face’ og ’The Lamb’, som længes efter at blive slagtet – eller ’The Sexy Monkey’, der blotter sig selv for at opnå den sidste banan, inden verden går under.

LOL iscenesættes af Louise Beck og består af 10 solosange, der sammenfletter opslag fra det sociale forum Reddit med andre digitale møderum. Sangene opføres live og blander sig med optagelser af Mortens stemme, der smelter sammen og muterer til nye karakterer, som løber løbsk i algoritmernes spil. Rummets totalinstallation, som publikum sidder midt i, formes af scenograf Josefine Else Larsen i samarbejde med lysdesigner Jeppe Lawaetz. Kostumerne skabes af Roe Ørslev.

LOL spillede med fine anmeldelser og for fulde huse i hhv. Århus, Ålborg og København fra maj-august i 2023 og blev herefter udvalgt til det internationale program under Cph Stage i juni 2024. Morten Grove Frandsen blev nomineret til Årets Solistpræstation ved Reumert uddelingen i juni 2024.

Udpluk fra anmeldelser:
ISCENE: En rasende smuk og rå oplevelse! Og fedt at få rusket lidt ved operagenrens vante fortællinger og i stedet få virkelighedens virtuelle råhed sparket ind i kunstarten.

Kristeligt Dagblad: ’LOL – Laughing Out Lonely,….var et stilsikkert nærstudie i den isoleredes omskiftelige ynk og rasen, sublimt portrætteret af en af landets mest dramatisk interessante sangere’

FORESTILLINGSKREDITIS
Medvirkende: Morten Grove Frandsen
Komponister: Matilde Böcher og Asger Kudahl
Iscenesætter Louise Beck
Scenografi Josefine Else Larsen
Lysdesign: Jeppe Lawaetz
Koreografi: Zitta de Fries

21. september 2024

13:45 - 14:30

SPILLER OGSÅ:
21. september 2024 | 16:00 - 16:45

Sted

FÆNGSLET, Vestsalen, Lille sal
Fussingsvej 8, 8700 Horsens