Teateraftener

Bliv klogere på hvordan teatermediet kan bruges til at undersøge og skabe dialog om aktuelle emner, følelser og problemer, når Horsens Teaterfestival inviterer til tre spændende arrangementer i samarbejder med kulturcaféen GRUS i Horsens.

Alle arrangementer er gratis. Bestil din billet her eller kom forbi og se om der er plads til dig.

Digital krænkelse
1.
september kl. 17.30-18.30

Er det okay at lægget et billede op af sine børn på potten? Er det okay at lægge billeder op, hvor teenageren er rasende?

Mød Marion og Jonas, som vil tale om deres oplevelser med unge og digitale krænkelser. Der tages udgangspunkt i Teater Apropos forestilling ”WELCOME TO THE INTERNET”, og der vil blive vist klip fra ”forældre guiden”, hvor der sættes fokus på hvor grænsen går for digital krænkelse.

Tråden i oplægget bliver ”Hvor går grænsen” – vores grænser er forskellige og er man for sippet, hvis man siger fra?

Marion er leder af Teater Apropos, som kommer til Horsens Teaterfestival med forestillingen WELCOME TO THE INTERNET. Teatret undersøger ungdomsidentitet i Danmark ved at producere teater i øjenhøjde og med en usnobbet tilgang.

Jonas arbejder på Center for Digital Pædagogik. Han interesserer sig for, hvad medierne gør ved os. De betyder noget for den måde, vi er sammen på. Men hvad? Og hvad gør vi med dem?

 BESTIL BILLET


Improvisationsteater
10. september kl. 17.30-18.30

Få et lille indblik i, hvad det vil sige at stå på en scene. I en time skal vi lege og arbejde med krop og stemme. Det er afgørende at vi kan have det sjovt, nyde nuet, glæde hinanden og lære nyt.

Det bliver en aften, hvor vi skal udforske vores kropssprog. Søren Zacho Ruby er gået i tænkeboks og finder ud af, hvordan han vil vinkle den, nu vi ikke må røre ved, eller komme tæt på, hinanden.

Du vil møde øvelser, som træner dig i at være tilstede i nuet. At kunne tage en impuls og arbejde med den. At turde sige ja og følge en andens idéer og meget mere som vi sammen skaber.

Workshoppen bliver leder af professionel skuespiller og teaterleder af Det kommende Teater, Søren Ruby. Det Kommende Teater har spillet hundredvis af forestillinger i Danmark og Norden, og spiller forestillingen Ikke et ord – om ytringsfrihed på Horsens Teaterfestival.

BESTIL BILLET


Ensomhed
15.
september kl. 17.30-18.30

Hvornår er man noget? Når man bliver født? Første gangs ens navn bliver sagt? Første gang nogen siger, at de elsker en? Og hvem er man, hvis man er INGEN?

Mød Per og Peter, som sammen vil udforske ensomhed, identitet og tilhørsforhold.

Per fra det århusianske teater Opgang 2 vil fortælle om, hvordan de arbejder med psykiske problemstillinger i deres forestillinger og hvordan de bruger deres kunstform til at hjælpe unge til at ”finde sig selv”.

Peter fra Headspace knytter sine erfaringer og fortællinger fra et turbulent ungdomsliv med ensomhedsfølelse og psykisk lidelse op på Pers oplæg.

Der vises klip fra Opgang 2’ forestillinger og publikum får mulighed for at stille spørgsmål til både Per og Peter.