Priser

I forbindelse med Horsens Teaterfestival uddeler vi lørdag aften to priser.

Horsens Børneteaterpris

Der gives 25.000 kr. til en person, et teater eller en gruppe personer, der har gjort sig bemærket med en indsats for at fremme det professionelle børne- ungdomsteater. Horsens Børneteaterpris’ statuette er en smuk jernskulptur skabt af den lokale kunstner Kaj Rugholm.

Prisen kan tildeles såvel aktive teaterfolk som mere usynlige aktører, herunder diverse forskellige funktioner fra tekniker til arrangør.

Prismodtageren findes blandt alle indstillede kandidater. Alle kan indstille kandidater til prisen og der opfordres til at skrive en motivation for indstillingen. Komitéen kan ikke indstille kandidater til prisen og kan heller ikke indstilles til prisen.

Fristen for indstillinger er fredag den 23. august kl. 9.00.

Indstilling sendes til:
Komitéen for Horsens Børneteaterpris
Horsens Kommune
Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens
Eller på e-mail til teaterfestival@horsens.dk

I komitéen for Horsens Børneteaterpris sidder:

  • Lone Wessel, Teaterdirektør, Horsens Ny Teater
  • Thomas Nielsen, Leder af Komediehuset
  • Henrik Kærhus Sørensen, Formand, Horsens Amatørteater
  • Bodil Beck, Bibliotekar, Horsens Bibliotek
  • Søren Ruby, Skuespiller, Det Kommende Teater
  • Maria Suh, Festivalkoordinator, Horsens Teaterfestival

Horsens Børneteaterpris bliver overrakt under Horsens Teaterfestival.

Søren La Cour og Søren Søndberg, fra Teatret Gruppe 38, modtog i 2018 Horsens Børneteaterpris.

Danske Dramatikeres Manuskriptpris

Danske Dramatikere vil med denne nye manuskriptpris sætte fokus på det gode manuskript som et af de uundværlige elementer i den gode forestilling for børn og unge.
Prisen er på 15.000 kr. og skabt i samarbejde med Dramatiker Væksthus og Horsens Teaterfestival. Prisen gives for det fremragende tekstlige grundlag til en af sæsonens forestillinger (18/19). Prisen gives til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk.

I anledningen af Genforeningen 2020 tilbydes prismodtageren af Danske Dramatikeres Manuskriptpris 2019 en studietur til Tyskland, hvor vedkommende får mulighed for at møde det tyske publikum og præsentere sit værk på en udvalgt festival i 2020. Studieturen arrangeres af Teatercentrum og er støttet af IKP.

Danske Dramatikeres manuskriptpris for børne- og ungdomsteater uddeltes for første gang på Horsens Teaterfestival 16. september 2017 og vil i 2019 igen blive uddelt i forbindelse med festaftenen lørdag d. 21. september.

Manuskripter indsendes til manuskript@dramatiker.dk med deadline 3. juli 2019. En jury vil derefter stå for udvælgelsen af årets bedste manuskript.

For yderligere oplysninger om prisen, kontakt Anders Busk, kommunikationskonsulent Danske Dramatikere på e-mail ab@dramatiker.dk

Alexandra Moltke Johansen modtog i 2018 Danske Dramatikeres Manuskriptpris for ‘Voksen’.