Horsens Teaterfestival Præsenterer

Kære børn, forældre, stedforældre, bedsteforældre, onkler, tanter, bonusfamilie og alle andre der holder af at se teater og dans for børn

Velkommen til ’Horsens Teaterfestival præsenterer’. Horsens huser årligt en af landets største teaterfestivaler for børn og unge. I 2021 og 2022 er temaet for festivalen ’Ukendt land’. Det betyder, at vi skal prøve nye ting og se det, vi kender, på nye måder.

I de kommende to år sætter vi ekstra fokus på scenekunst for børn og unge med en række weekender, som vi kalder Scene+Kunst. Her viser vi forestillinger, der har fokus på forskellige temaer, udtryk eller genrer. Vi har sammensat et program, der både rummer det traditionelle børneteater og de anderledes formater. Her kan I finde teater, dans, performance, fantastiske fortællinger og forestillinger, som I selv skal være en del af. Uanset hvad I vælger, så kan I se frem til en masse skønne teateroplevelser sammen.

Vores program er lavet i samarbejde med Horsens Kunstmuseum, Horsens Bibliotek, Komediehuset, Musik- og Balletskolen Horsens, Billedskolen Horsens og Botrivsel, og arrangementerne er gratis. Vi håber, at I vil have en lige så stor fest med at opleve forestillingerne, som vi har haft med at planlægge programmet.

Vi glæder os til at se jer!

SCENE+ DELTAG

Vil du være med i Horsens Teaterfestivals nye åbningsforestilling?

Vi er på jagt efter en flok skønne mennesker, der har lyst til frivilligt at medvirke i forestillingen ’Ukendt Land’, der kommer til at åbne Horsens Teaterfestival i september 2021.

’Ukendt Land’ er en danseforestilling fuld af mod og drømme, hvor vi tager chancer og udforsker verdner, vi ikke kender endnu. Det ukendte for dig er ikke nødvendigvis ukendt for din nabo eller den nye dreng i klassen.

Hvis du har lyst til at være med i en danseforestilling, der er styret af professionelle, og har lyst til at undersøge dit eget ukendte land, så er det nu, du har chancen. Vi leder efter børn, unge, voksne og ældre, som har lyst til at grine og bevæge sig sammen. Du behøver ikke have nogen erfaring med dans eller en dansepartner, og du må hjertens gerne tage naboen, børnene, barnebarnet eller veninden med.

Kom forbi og bliv klogere på projektet over en uforpligtende kop kaffe og et stykke kage.

Sted: Horsens Rådhus, Foredragssalen

Tidspunkt: Søndag den 2. maj kl. 13.00 – 15.00

Alder: Alle er velkomne

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at tilmelde sig. Hvis arrangementet ikke kan afholdes fysisk på grund af Covid19 restriktionerne, laver vi det som et virtuelt møde.

Tilmelding: https://place2book.com/da/sw2/sales/43rwlaej6y

skuespillere står i en glasboks under åbningsforestilingen for Horsens Teaterfestival 2017.

SCENE+ FORTÆLLING // 8. maj

Denne lørdag står i fortællingens tegn. Vi præsenterer to forestillinger, der hver især har den gode historie som omdrejningspunkt. Der er også mulighed for en hyggelig formiddag sammen med familien på Komediehuset, hvor vi har fortællercafé og skyggeteaterworkshop. Det bliver både underholdende, uhyggeligt og sjovt. Vel mødt!

 

Abehånden

Af André Andersen SOLO

En teatergyser for børn og deres voksne

“… det bankede på døren… men der var ikke nogen derude…” Mogens kunne virkelig fortælle gysere, så klassen sad helt stille.

André Andersen tager publikum med tilbage til sin skoletid og hans lærers evner som historiefortæller! Ryk tæt sammen i frydefuld gru og mærk gyset, når “manden” finder en abehånd foran døren. Hvordan er den havnet dér? Den kan jo ikke selv ha´ banket på!? Og hvad er det der kravler rundt på trappen midt om natten, imens manden prøver at sove? Og hvorfor er der altid frikvarter, når Mogens når det til mest spændende?

”André Andersen SOLO fortæller gyserhistorien ’Abehånden’ uden brug af teatervirkemidler – det er alene hans evner som storyteller, der både underholder og skræmmer os…Det er storytelling på et imponerende højt niveau…”, Morten Hede, Teateravisen

Medvirkende: André Andersen
Producent: André Andersen SOLO
Dramatiker, forfatter: André Andersen
Instruktør: Martin Ammundsen
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap

Sted: Kulturstationen, Pige-gym
Tidspunkt: Lørdag den 8. maj kl. 11
Alder: 10-14 år
Varighed: 45 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/hvawd1wax9

 

Den sandfærdige beretning om De tre små Grise

Af De Røde Heste

Her kommer omsider den usminkede beretning om, hvordan de tre små grise (de svin) forsøgte at narre den rare og venlige ulv, og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris’ snu og udspekulerede facon lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys …

”Femstjernet bacon for barnlige sjæle. Claus Mandøe får skolestarterne til at juble over den avancerede gendigtning af ’De tre små grise’. Med rock og rap og ulvetænder”, Anne Middelboe Christensen, Teateravisen.

Tekst: Claus Mandøe
Instruktion: Kai Büchner
Scenografi: Sille Heltoft
Musik og lyd: Søren Søndberg
Medvirkende: Claus Mandøe

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym
Tidspunkt: Lørdag den 8. maj kl. 10.00
Alder: Fra 5 år
Varighed: 45 min

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/23ne14dsrv

 

Fortællingens univers

 

Tag familien med til en hyggelig formiddag på Komediehuset, hvor vi har Fortællercafé og skyggeteaterworkshop.

Fortællercafé & impro-historier

Med Komediehuset

I Komediehusets hyggelige Fortællercafe er der et utal af forskellige historier på menuen.

I kan bestille alt fra løgnehistorier til kærlighedsdramaer og selvfølgelig også en lidt uhyggelig én! Fortælletjenerne bevæger sig rundt og tager mod jeres bestilling, og så skal I bare læne jer tilbage og nyde menuen og magien – VELBEKOMME.

 

Skyggeteaterworkshop

Med Teater Værk

Kom og lav dit eget skyggeteater. Først trækker I en titel på en historie. For eksempel ’Min farmors loft’, ’Juleaften’, ’Den grimme ælling’ eller ’Om natten’. Derefter tegner og klipper I en figur hver, sætter ståltråd bag på og har nu en skyggefigur. Med pandelamper på øver I en lille historie i skyggekasserne. En hyggelig workshop for hele familien.

Sted: Kulturstationen, Komediehuset
Tidspunkt: Lørdag den 8. maj kl. 10.30-13.30
Alder: Alle er velkomne

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter til et bestemt tidsrum via nedenstående billetlinks.

Billetbestilling til kl. 10.30-11.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/de5netfwmf
Billetbestilling til kl. 11.30-12.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/knaod3cn1b
Billetbestilling til kl. 12.30-13.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/ptf6sdaxg1

Bonusinfo

Vær parat!! Om du sidder i klasselokalet, står i køen på posthuset, sidder på biblioteket eller går på gaden. I løbet af uge 18 laver Komediehuset fortællerazziaer rundt omkring i byen. Måske er du heldig og bliver udsat for fortællingens magiske verden. Komediehusets skuespillerensemble vil uden scenografi og scenelys sparke døren ind i din dagligdag – og når du mindst venter det tage dig med på en eventyrlig, uhyggelig eller sjov fortælling.

SCENE+ BILLEDKUNST // 8. maj

I dette samarbejde med Horsens Kunstmuseum og Billedskolen Horsens sætter vi fokus på teater, der arbejder i et felt mellem scenekunst og billedkunst. De to kunstnere bag denne lørdags forestillinger er performer og scenograf Seimi Nørregaard og billedkunstner Marika Seidler. Her kan I opleve forestillinger, der lægger vægt på det sanselige og visuelle, og hvor publikum selv er aktivt medvirkende. I kan også hænge ud på museet og deltage i et kreativt-værksted tilrettelagt af Billedskolen Horsens.

 

Arbejd Arbejd

Af og med Seimi Nørregaard

Tag med på job i en sweatshop.

Du kommer ind i en lille systue – en sweatshop i et baglokale. Du bliver sat i arbejde bag symaskinen mellem bjerge af stof. I arbejder i skiftehold, mens din kollega ånder dig i nakken. Fold og sy. Fold og sy. Spændingen på maskinen skal stilles, formularer skal udfyldes, arbejdslederen dirigerer. I sover på skift, produktionen stopper aldrig.

’Arbejd Arbejd’ er et visuelt værk om arbejde. Om vigtigt arbejde, om rigtigt arbejde, om ufaglært arbejde, om dårligt arbejde, om frivilligt arbejde, om slaver, om arbejdsglæde, om arbejdslede.

Seimi Nørregaard beskriver selv sit arbejde som rummelige digte, hvor publikum er omgivet af installationen og inviteres med ind i værket.

Nørregaards tekster er dårende smukke og intellektuelt skarpe, hendes rum billedskabende – og måske et kærkomment frirum at synke ned i”, Teater1

Sted: Horsens Kunstmuseum, Gl. afdeling på 1. sal
Tidspunkt: Lørdag den 8. maj kl. 12.00
Alder: Fra 8 år
Varighed: 60 min

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/33j7o0qxx1

 

Voks skoV

Af Seidlers Sensorium

Forestillingen ’Voks skoV for de mindste’ tager børnene med ud på en mindre vandringsrute i parken omkring Horsens Kunstmuseum. Børnene kommer på en rejse med alle deres sanser i naturen sammen med et levende træ. Hvilken slags træ vil du være? Hvad vokser du af? Er du god til at slå rødder? Og meget mere spørger Træet alle børnene om.

Børnene møder Egerndamen med hendes egernvenner og Fortælleren, der viser et dukkespil om, hvordan insekterne hjælper træerne. Børnene hjælper træerne med at gro, og til sidst finder de svampestien, som leder dem alle tilbage til start.

Forestillingen er et vandringsforløb med leg, aktiviteter og dukkespil.

Marika Seidler, som er kvinden bag Seidlers Sensorium, arbejder både med video og performance. Naturen og vores måde at sanse naturen sammen er omdrejningspunktet i hendes forestilling.

”…Og her skaber performerne sammenhold, lyttende ører og nye forståelser i den måde, hvorpå de lader børnene samarbejde og komme i kropslig kontakt med naturen”, Kirsten Dahl, Teateravisen.

Medvirkende: Geneviéve Tremblay, Siri Seidler, Marika Seidler
Ide, instruktion, scenografi, kostumer og dukker: Marika Seidler

Sted: Caroline Amalie Lund ved Horsens Kunstmuseum
Tidspunkt: Lørdag den 8. maj kl. 10.00 og kl. 11.00
Alder: For de 4-6 årige
Varighed: 60 min

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter. Vi henstiller til at der kun kommer en voksen med, da der er meget begrænset plads til forestillingerne.

Billetbestilling kl. 10.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/kqd0artuwi
Billetbestilling kl. 11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/m4354s6hwv

 

KREA Værksted

Med Billedskolen Horsens

I lørdagens kreative værksted kan I arbejde med kollager inspireret af dagens to forestillinger. Vi klipper i kopier af grønne planter, træer og blomster i forskellige størrelser. I kan vælge bare at lade jer inspirere af naturverden, eller I kan kombinere det med sort/hvid kopier af symaskiner, tråd, sakse og andre arbejdsbilleder for at lege med kontrasten af natur og menneskeverden og maskiner.

Sted: Horsens Kunstmuseum
Tidspunkt: Lørdag d. 8. maj kl. 11.00-13.00 for de mindste op til 8 år og kl. 13.00-15.00 fra 8 år op.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter til et bestemt tidsrum via nedenstående billetlinks.

Billetbestilling til kl. 11.00-12.00 (op til 8 år): https://place2book.com/da/sw2/sales/326ldlfk1t
Billetbestilling til kl. 12.00-13.00 (op til 8 år): https://place2book.com/da/sw2/sales/jh7xel47il
Billetbestilling til kl. 13.00-14.00 (fra 8 år og op): https://place2book.com/da/sw2/sales/rbpb429xdy
Billetbestilling til kl. 14.00-15.00 (fra 8 år og op): https://place2book.com/da/sw2/sales/xop5q1iok7

SCENE+ LITTERATUR I // 12. juni

I samarbejde med Horsens Bibliotek sætter vi fokus på Astrid Lindgrens værker med en hel Astrid Lindgren uge på biblioteket og med forestillingen ’Brødrene Løvehjerte SOLO’.

Udover H.C. Andersen, er det er svært at pege på en forfatter, der har haft mere indflydelse på den måde, vi anskuer børn og børneliv. Nogle siger ligefrem, at Astrid Lindgrens forfatterskab har haft direkte indflydelse på velfærdsstaten. I hvert fald er hun ikke til at komme udenom, og det vil vi heller ikke. Derfor dedikerer vi den første SCENE+ LITTERATUR til en af hendes klassikere.

Brødrene Løvehjerte SOLO

Af André Andersen SOLO

Alene på scenen, over 20 roller!

“Jonathan… Jeg ser lyset fra Nangilima! Jeg ser lyset!”

Astrid Lindgrens eventyr, der starter i Stockholm, udspilles i Nangijala og slutter ved Nangilimas port. Mød dem allesammen i André Andersens skikkelse: Jonathan, Tvebak, Tengil, Mathias, Duedronningen, Jossi, Tykke Dodik og ikke mindst: Katla!

En fantastisk teateroplevelse venter både store og små i André Andersens fortolkning af Astrid Lindgrens rørende og prisbelønnede eventyr om venskab, kærlighed, døden og om at være modig, selvom man er bange.

I 2008 spillede André Andersen forestillingen for Astrid Lindgrens datter og arvinger og er nu nordens eneste fortæller blåstemplet til at opføre Brødrene Løvehjerte som fortælleteater.

”Andersen spænder buen maksimalt. Han bevæger sig med sikker timing og dynamiske skift af sted uden at give køb på noget essentielt i historien og med et sikkert greb om at fremstille alle skikkelserne i eventyret”, Kirsten Dahl, Teateravisen.

Manuskript: André Andersen, frit efter Astrid Lindgren
Scenografi: Nikolaj H. Trap.
Medvirkende: André Andersen.

Sted: Horsens Bibliotek, mødesalen
Tidspunkt: Lørdag den 12. juni kl. 11.00
Alder: Fra 8 år
Varighed: 75 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/hw2uq02o2r

 

Astrid Lindgren uge på Horsens Bibliotek

I uge 23 sætter biblioteket fokus på Astrid Lindgren med en række forskellige arrangementer, oplæsninger og book-talks. Kom forbi og bliv inspireret til en masse skønne læseoplevelser. Du kan læse mere og booke tid til de forskellige arrangementer på www (link til den side hvor der står noget)

Lørdag d. 12. juni vil der være masser af kreative aktiviteter, hygge, sjov og ballade på Horsens Bibliotek fra kl. 11.00-15.00.

SCENE+ LITTERATUR II // 9. oktober

Denne gang er vores samarbejde med Horsens Bibliotek for de lidt større børn, og med udgangspunkt i en samtidsroman for unge af Jesper Wung-Sung. Jesper Wung-Sung er en af vores stærkeste stemmer indenfor ny dansk ungdomslitteratur, og her er muligheden for at se den meget vellykkede iscenesættelse af hans bog ’Ud med Knud’.

Ud med Knud

Af Teatret FAIR PLAY – en del af Sjællands Teater

’Ud med Knud’ er en livsbekræftende og morsom musikalsk familieforestilling – om at leve med sygdom helt tæt inde på livet. Forestillingen er baseret på Jesper Wung-Sungs anmelderroste roman af samme navn.

William er en helt almindelig dreng, som tænker på helt almindelige ting. Som at han gerne vil beholde sin faste plads ved siden af sin bedste ven Sebastian. Og at Katrine fra klassen er sød. Men William tænker også på Knud…

Knud derimod er ikke nogen almindelig dreng. Knud er Williams sygdom. For William har kræft. Og Knud er ikke lige den slags ven, man drømmer om. William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også efter ham. For selv om Knud er sådan en, ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der.

“Ud med Knud er et lille mesterværk…en helstøbt, ofte poetisk, troværdig historie med munter alvor, og selv om hovedemnet er så seriøst, som det kan være, så er historien om William og Knud først og fremmest livsbekræftende”, Vibeke Hansen – Kulturleben. 

Medvirkende: Michael Slebsager, Janus Elsig, Maria La Cour, Albert Stein Ankerstjerne
Dramatikere: Leiv Arne Kjøllmoen og Henriette Vedel, baseret på Jesper Wung-Sungs roman Ud med Knud
Instruktør: Leiv Arne Kjøllmoen og Robert Parr
Scenograf- og kostumedesigner: Lisbeth Burian
Skrædder og rekvisitør: Helle Birkholm
Komponist: Sanne Graulund
Lyddesigner: Erik Christoffersen

Sted: Håndværkerforeningen, Store sal
Tidspunkt: Lørdag den 9. oktober kl. 12.00
Alder: Fra 10 år
Varighed: 70 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/662nf25iz0

SCENE+ UDFORSKNING // 16. oktober

Det er blevet efterår. Bladene skifter farve, bliver brune og naturen går i forfald omkring os. Derfor er det tid til at være nysgerrig og udforske livets og naturens cyklus. Det gør vi ved at præsentere to forestillinger, der på hver deres måde handler om vores forhold til naturen. For de mindste har vi ’GRO’, der poetisk kredser om det voksende liv i alting omring os. De lidt større kan se ’Mass – Bloom Explorations’, der udforsker måden, vi lever med andre væsner på.

 

GRO

Af Madam Bach

En interaktiv teateroplevelse om altings foranderlighed. I ’GRO’ zoomer vi ind og ud på alt det omkring os, som vokser og gror; fra ukrudt og kærlighed til musik og stjernestøv. Gennem spirende lydlandskaber og korte visuelle fortællinger skaber vi et legende univers med plads til undren. Hvor kommer alting fra? Kan man høre græsset gro? Kan noget vokse ud af ingenting?

”Forestillingen er fuld af opfindsomme påfund, og Pernille Bach er en nærværende fortæller og skuespiller. De mange musikinstrumenter, som Christian Schrøder behersker med afslappet sikkerhed, bidrager også til den gode stemning”, Randi K. Pedersen, Teateravisen.

Iscenesætter og skuespiller: Pernille Bach.
Komponist, live musiker og skuespiller: Christian Schrøder.
Dramaturg: Anne Hübertz Brekne.
Illustrationer og grafisk design: Ingilín D. Strøm og Christina Christensen.
Lysdesign og visuelle medier: Christoffer Brekne.
Teatertekniker og musiker: Frederik Eberhardt.

Sted: Kulturstationen, Komediehuset
Tidspunkt: 16. oktober kl. 11.00 og kl. 13.30
Alder: 1-6 år
Varighed: 35 minutter

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til kl. 11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/losawfyv3y
Billetbestilling til kl. 13.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/sj9mx2p6lr

 

GRO – Workshop for børn og forældre

Af Madam Bach

I kan tilmelde jer en 45 minutters workshop efter forestillingen kl. 11.00. Workshoppen er bygget op som en lille fortælling, hvor vi arbejder med enkle scenografiske elementer fra forestillingen, og hvor børn og voksne sammen kan deltage aktivt. Igennem et lille handlingsforløb skærper vi vores sanser og nysgerrighed om det, der kan vokse og gro. Under forløbet er der livemusik, og workshoppen afsluttes med, at I laver jeres egen lille “Gro-ting”, som I kan tage med hjem.

Sted: Kulturstationen, Komediehuset
Tidspunkt: 16. oktober kl. 11.45
Alder: 1-6 år
Varighed: 45 minutter

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Tilmeldingslink: https://place2book.com/da/sw2/sales/pekeaw3x2e

 

MASS – bloom explorations

Af recoil performance group

Grib chancen for at opleve et spændende og anderledes værk, der hører til i det ret nye felt, der kaldes biokunst*.

Denne installation af koreografen Tina Tarpgaard er oprindeligt ikke skabt med tanke på børnepublikummet. Men det har vist sig, at børn møder dette værk med en fordomsfrihed, der er de færreste voksne forundt, og derfor synes, vi at flere børn fortjener at møde dette anderledes bud på scenekunst.

I en plastikkuppel, der fremstår som en mellemting af et mausoleum og et drivhus, møder I et menneske og tusinder af melorme. De lever side om side i et mikrounivers bygget udelukkende af flamingoplast – restprodukter fra ting vi køber. Mange tænker på orme som noget ulækkert og forbinder dem med fordærv. Men i denne installation er de små helte, der rent faktisk kan spise og fordøje plastik. Det er en relativt ny opdagelse, som har fået opmærksomhed fra videnskaben, miljøaktivismen og i dette tilfælde kunsten. Her giver nogle af de mindste væsner på jorden anledning til håb om at gøre noget aktivt ved vores forurening af planeten.

”Det er utroligt, hvor meget der står på spil i den minimalistiske og enkle installation skabt af Tina Tarpgaard, der som en af de få udøvende kunstnere i Danmark er begyndt at arbejde med biokunst”, Monna Dithmer, Politiken.

*Biokunst er eksperimenter på tværs af kunst og videnskab, der viser os ukendte sider af vores verden, og peger på fremtidens muligheder.

Koreograf: Tina Tarpgaard
Performer: Hilde I. Sandvold.
Researcher og installationsdesign: Pei-Ying Lin
Tekst: Ida Marie Hede

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym og Pige-gym
Tidspunkt: 16. oktober
Alder: Egner sig for alle fra 5 år og op.
Varighed: I åbningstiden er I velkomne til at udforske og interagere med installationen. I inviteres også ind i kuplen til Hilde og ormene. I er også velkomne til at besøge workshoppen i pige-gym. Her kan I bl.a. bygge et hjem af rest-flamingo til de særlige skabninger, som I har lært bedre at kende.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at booke en tid.

Billetbestilling til kl. 10.00-11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/mm1wj3ygov
Billetbestilling til kl. 11.00-12.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/dl93xv4evw
Billetbestilling til kl. 13.00-14.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/dkcd5vr0g9
Billetbestilling til kl. 14.00-15.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/i3osq5fgak

SCENE+ DANS // 21.-23. oktober

Denne torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien tilegner vi dansen. Gennem dansen kan vi udtrykke handlinger, tanker, følelser i et kropsligt sprog. Tag tøj på til bevægelse og gå på opdagelse sammen med dit barn i MYKAS sanselig univers for de helt små. Lad de større børn tage en ven eller veninde i hånden og deltage i TOTAL!DANS!, hvor professionelle dansere og musikere laver en forestilling sammen med dem. Ingen af arrangementerne kræver forhåndskendskab til dans. Alle er velkomne.

 

Månen

Af MYKA

I selskab med to dansere går vi sammen på opdagelse i et trygt, sanseligt og poetisk rum, hvor vi undersøger månens magiske univers og stemninger. Månen er et interaktivt scenekunstværk på børnenes præmisser, og det vækker alle sanser med dans, rekvisitter, lys og musik. Børn og voksne er velkomne til at bevæge sig frit og udforske rummet, guidet af de to dansere.

Husk at have tøj på som I kan bevæge jer i.

Dansere: Marie Bru Eide og My Nilsson
Koreograf: My Grönholdt
Komponist: Erik Christoffersen
Scenograf: Mie Riis

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym
Tidspunkt: 21. oktober og 22. oktober
Alder: 0-24 mdr.
Varighed: 30 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter. På grund af pladsbegrænsning er det kun muligt at bestille 2 billetter pr. person.

Billetbestilling til 21. oktober kl. 10.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/h2rkph0rgs
Billetbestilling til 22. oktober kl. 9.30: https://place2book.com/da/sw2/sales/mb4h2tvv75

 

Rumrejsen

Af MYKA

Rumraketter, stjernestøv, glimmer og månemagi. To dansende rumvæsner tager jer med på en sanselig, fysisk og fantasifuld rumrejse. Gennem bevægelse, dans og musik skaber vi sammen en bevægelseshistorie, hvor vi møder andre rumvæsner og kan se, høre, mærke og sanse rummets glitrende stjerner. Vi kan puste til stjernestøv, flyve vildt i en rumraket, lande på månen og bevæge os stille og vægtløst rundt om hinanden – ligesom planeterne og solsystemet.

Husk at have tøj på som I kan bevæge jer i.

Dansere: Marie Bru Eide og My Nilsson
Koreograf: My Grönholdt
Komponist: Erik Christoffersen

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym
Tidspunkt: 21. oktober og 22. oktober
Alder: 2-4 år
Varighed: 45 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til 21. oktober kl. 11.45: https://place2book.com/da/sw2/sales/gs03zs1hve
Billetbestilling til 22. oktober kl. 11.45: https://place2book.com/da/sw2/sales/88jslfyb85

 

Polar Bear

Af MYKA

En magisk danseforestilling om fremtidshåb, for 4–9 årige og deres voksne.

Arktis smelter, isen forsvinder.

Hvad med fremtiden? Hvor skal isbjørnen bo, når det smukke islandskab er smeltet?

Polar Bear er en nærværende og livsbekræftende danseforestilling, der tager afsæt i de klimaforandringer, som vores klode gennemgår. En forestilling, hvor vi står sammen om håbet for fremtiden.

Tag med på en rejse i et blåhvidt islandskab – et sanseligt univers med elektropoetiske lyde, polarlys og isbjørnedans. En stærkt visuel og nærværende forestilling for børn og voksne, hvor vi står sammen om håbet.

Hvor tror du, at isbjørnen vil bo i fremtiden?

Inspirerende for både børn og voksne. Lærer fra Mørdrupskolen

Sjovt, smukt og kreativt. Lærer fra Hellebækskolen

Idé: MYKA, My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen
Koreograf: My Grönholdt
Dansere: Ray Roa and Malin Sandberg
Scenografi og kostumedesign: Mie Riis
Video og lysdesign: Mikkel Jensen, Søren Knud
Musik og lyddesign: Erik Christoffersen

Sted: Kulturstationen, Drenge-gym
Tidspunkt: 23. oktober kl. 11.00 og 13.00
Alder: 4-9 år
Varighed: 40 min.

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling til kl. 11.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/k1cp56gaw5
Billetbestilling til kl. 13.00: https://place2book.com/da/sw2/sales/5aoq3zcbdh

 

TOTAL!DANS!

En danseforestilling/workshop for børn… og deres forældre (hvis de tør)

TOTAL!DANS! er en workshop hvor I sammen med professionelle dansere skal arbejde med moderne dans og musik og skabe en fælles energi. Vi skal bevæge os, bruge vores fantasi og prøve hvordan det er at lave en koreografi sammen med de professionelle dansere. Vi danser til levende musik, og det giver os en helt anden oplevelse af dans. TOTAL!DANS! skaber spontanitet, danseglæde og fællesskab og ofte en oplevelse af at kunne ’flyve’ sammen.

Vi mødes og varmer op, og så går vi i gang. Hvis vi har mod på det, går vi udenfor og viser det, vi har lavet. Og så spiser vi kage.

TOTAL!DANS! er skabt af koreograf og danser Ellen Kilsgaard og udføres sammen med danser Raphael Edel og Musiker Johanna.

Det siger børnene om TOTAL!DANS!

Det var det sjoveste jeg nogensinde har prøvet”

”…at man fik sin krop i ro og da hun spillede på violinen så var det ligesom om man kunne høre naturen…”

”Jeg vil danse mere…”

Sted: Kulturstationen, Pige-gym
Tidspunkt: 23. oktober kl. 12.30
Varighed: 3½ time
Alder: Fra 7 år og op. Det er oplagt at komme med en ven eller veninde. Din mor og far må også gerne være med, hvis de tør. Alle er velkomne!

På grund af Covid19 restriktioner er det nødvendigt at bestille billetter.

Billetbestilling: https://place2book.com/da/sw2/sales/js1lm65842

Bonusinfo: I uge 20 er en udvidet udgave af TOTAL!DANS! i Sundparkens Aktivitetshus, hvor de alle ugens dage efter skoletid arbejder med børnene i aktivitetshuset. Projektet er sat i verden med støtte fra Huskunstnerordningen/Statens Kunstfond.