TyveTyve

Året: 2189.
Månen: Fuld.
Sådan her ser verden ud: Menneskene har udryddet de fleste dyre- og plantearter. Pandemierne har udryddet de fleste mennesker. Vi, der er tilbage, lever i lukkede kupler på jordens golde overflade.


LINK TIL BILLETBESTILLING:
‘TyveTyve’ lørdag kl. 11.00
‘TyveTyve’ lørdag kl. 14.00


 

Verden er forandret. En mystisk ulykke får tre unge mennesker – Evy, Tym og Nor – til at søge væk fra det kuppelrige, de er vokset op i. De søger ned i en ukendt kalkgrube. Bevaret i kridt og salt finder de en bunke dagbøger skrevet af unge mennesker under corona-pandemien i 2020 – en begivenhed, der ændrede verden for altid.

Med fantasi, humor og en overraskende lethed fører dramatiker Amalie Olesen os ind i en fortælling, der leger med de store spørgsmål, mange af os tumler med i disse år; hvordan får coronakrisen langsigtede konsekvenser for vores samfund? Er vi på vej ind i pandemiernes tid? Hvad sker der med os, hvis en ny pandemi rammer, når først vi er igennem coronakrisen?

Forestillingen er udviklet med udgangspunkt i unges egne dagbøger skrevet under pandemien og skriveworkshops med 8. og 9. klasser på tre skoler i Syddjurs Kommune. I teksterne finder vi hverdagsdetaljer, og de unges modige sprog åbner op for dagligdagsrefleksioner, der pludselig bliver til ærlig poesi om voldsomme følelser. Følelser, som vi alle har oplevet under karantænen, og som de unge kan blive talerør og ventil for i en tid, hvor vores følelsesliv er et kaos, hvor hverdagen bliver vendt på hovedet, og relationer bliver brudt op.

Med udgangspunkt i dagbøgerne bliver forestillingen en undersøgelse af den langvarige effekt af coronakrisen hos de unge.

TYVETYVE er nyproduceret dansk dramatik og en co-produktion med Syddjurs Egnsteater og Teaterhuset Filuren.

Skuespillere: Ludmilla Faber Striim, Nanna Eide, Jens Kepny Kristensen
Instruktør: Marc van der Velden
Dramatiker: Amalie Olesen
Scenograf: Baum & Leahy
Lysdesigner: Jesper Jepsson
Lyddesigner: Marcus Aurelius Hjelmborg
Dramaturg: Marion Vick
Kunstnerisk sparringspartner: Daniel Bevensee
Fotograf: Ditte Chemnitz

tyvetyve

Dato

17. september 2022
Expired!

Tid

11:00 - 12:05

Sted

FÆNGSLET, Trykkeriet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens