Ny ild // Huskunstnerforløb med Teatret Værk

Klimakrisen driver os til at finde nye måder at leve og handle på. Med kunsten som ståsted og med udgangspunkt i elevernes egne erfaringer udforskes nye bæredygtige fællesskaber og handlemåder.

I samarbejde med to kunstnere og en kok skaber eleverne et landart værk – en bæredygtig festmiddag med underholdning omkring en skulptur af et bål. Dogmet er, at der ikke må købes nyt. Eleverne skal derfor skabe begivenheden af deres egen kreativitet og ved at finde alle materialer i den omgivende natur, i dagligvarebutikkernes overskudslager eller i private hjem.

Klassen inddeles i tre grupper: Billedkunst, drama og madkunst
Billedkunstner Seimi Nørregaard leder billedkunstgruppen, som skaber en skulptur af et bål. En kok leder madgruppen, som får til opgave at skabe en festmiddag. Iscenesætter Annemarie Jeppesen leder dramagruppen, som skaber underholdningen til festen med ”Spoken Word.”

Grupperne arbejder med hver deres kunstart og kunstner i tre dage. Den fjerde dag mødes grupperne, og kunstarterne sættes sammen til ét værk. Den femte og sidste dag inviteres et publikum af forældre, familier og elever til opførelsen af landart værket ’Ny Ild’, som foregår udendørs et sted i Horsens.

’Ny Ild’ er en kunstnerisk udforskning og fortolkning af, hvad der kan være i centrum af rundkredsen i dag, der, hvor der tidligere var et bål. Hvordan ser den nye ild ud? Hvilke historier fortæller vi omkring bålet? Hvad spiser vi omkring det nye bål og hvordan tilberedes maden? Og hvilke ritualer dyrker vi?

Sted: Huskunstnerforløb på en skole eller fritidsklub
Tidspunkt: Maj 2022
Klassetrin: 5.-9. klasse
Varighed: 5 dage

OBS: FORLØBET MED ‘NY ILD’ ER BOOKET, MEN MAN ER VELKOMMEN TIL AT SENDE EN MAIL TIL OS OG KOMME PÅ VENTELISTE

Læs mere om skoleforløbet ‘Ny ild’ (pdf)

Dato

16. - 20. maj 2022
Expired!
Kategori