Fishtail – et dukketeatralsk oprør
- AniMaNi
- Fra 13 år
- 50 MINUTTER

Skal man forvandle sig til et ’rigtigt’ menneske for at opnå kærligheden? ’Fishtail’ er non-binært ungdomsteater, der kombinerer poesi, dukker og moderne dans.
LINK TIL BILLETBESTILLING:
‘Fishtail – et dukketeatralsk oprør’ søndag kl. 12.00
‘Fishtail – et dukketeatralsk oprør’ søndag kl. 14.00
Har du hørt hva de siger
Om drenge og piger
At grænser skal sættes
Så folk ikke stirrer
At normer skal mættes
Så folk ikke kaster med skrald og med fisk
Det er magten der tåber og gør mig så trist
Med afsæt i H.C. Andersens selvbiografiske eventyr om Den Lille Havfrue dykker forestillingen ned i den personlige forvandlings fortælling – og den ensomhed, der opstår, når man ikke bliver set som den, man er. Når man er et ubestemt sind i en bestemt krop.
AniMaNi arbejder visuelt med animationen af dødt materiale og audiotivt gennem animationen af musik. Dukkerne er en del af deres formsprog, hvor både materialevalg og et bevidst stiliseret udtryk bliver en måde sammen med animationen at formidle følelser og stemninger på, som måske taler mere til hjertet end hjernen.
Teatret nærer et stærkt ønske om at tale ind i de følelser, som flere og flere unge går rundt med omkring ikke at føle sig veltilpasse i to-kønssystemet, og at give mulighed for forståelse hos dem der gør. De ønsker en plads til eftertanke, inspiration og refleksion uden at blive forklarende eller entydige. Med havfruen som objekt ønsker de at snakke om kønsidentitet med det unge publikum (13+), og derudfra skabe et refleksivt frirum til genovervejelse af de gamle kønsrollemønstre. Et dukke-teatralsk oprør mod køns- og seksualitetsnormer, hvor de unge møder og bliver mødt af fortællinger, der kan udvide de kønsstereotyper, mange ikke længere kan finde sig selv i, eller oplever som snævrende.
Teateravisen: ”AniMaNi giver os frihed til at dykke ned sammen med havfruerne i drømmen om den oceaniske kærlighed, der med ordfragmenter af Bjørn Rasmussen og dansesætninger af Ida Katinka Fridan Pedersen skaber en anet vision, der er ligeglad med køn og konventioner, trippende fødder og skællede haler. Her er både Gud og Darwin døde. Men poesien lever.”
Iscene: ”Forestillingen er samlet set en fin hyldest til performancekunst grænsende til det absurde, hvor politisk 70’er teaterstøv møder fransk sanselighed i en über woke indpakning.”
Ide/koncept: AniMaNi
Medvirkende: Marcus Alexander Roydes (danser), Troels Kortegaard Ullerup (skuespiller), Astrid Kjær Jensen (dukkefører)
Iscenesætter: Johan Sarauw
Koreograf: Ida Katinka Fridan Pedersen
Dukkemager: Line Gringmuth Aagaard
Skrædder/Kostumier: Line Lund Bak
Kreativ/Magisk konsulent: Mads Ananda Lodahl
Scenograf, lysdesigner og produktionsleder: Victor Nuno Lyse
Dramatiker: Bjørn Rasmussen
Komponist og lyddesigner: Emil Assing Høyer
Lyd-assistent: Christian Hørby Rasmussen
Grafiker: Elena Biner
Foto/Video: Anders Nydam
Forestillingen er støttet af: Statens kunstfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, H. C. Andersen Fonden, Dansk skuespillerforbund, Ernst B Sunds Fonden, Augustinus Fonden, Louis Hansens Fond, Danske Dramatikere, William Demant Fonden, A.P. Møller Fonden
https://animani.org/forestillinger-1/fishtail
’Fishtail’ er udvalgt af festivalens ungedramaturgiat, der i år består af otte unge fra forskellige scenekunstskoler i Danmark. Sammen har de set en række forestillinger og udvalgt to, som de synes er et must på årets ungeprogram. De har udvalgt ’Fishtail’ med følgende begrundelse:
”’Fishtail’ er en funklende perle af en forestilling, der kombinerer alt fra moderne dans, poesi, musik og teater i en nyskabende og farverig skildring af kønsidentitet og seksualitet. Den smukke visualisering af sådanne aktuelle emner fanger publikum øjeblikkeligt, og man drages af en fortryllet verden. Forestillingen sætter sig fast i kroppen på den bedst mulige måde og slipper ikke lige just igen.”
Ungedramaturgiatet 2022 består af: Emma Kirstin Funding og Anne Sofie Christensen fra Komediehuset i Horsens, Magne Gammelgaard og Caroline Viegh Jørgensen fra Limfjordsteatrets Talentakademi, Amalie Dahl Dittmann og Fiona Havner O’leary fra Holbæk Dramacollege og Maja Sofie Jacobi og Kathrine Busk Larsen fra TGK Esbjerg.
Dato
- 18. september 2022
- Expired!
Tid
- 14:00 - 14:50
Sted
Sted 2
- Snedkeriet