Din historie er også min / Oqaluttuaatigut

En musisk forestilling om at bryde tavsheden mellem generationerne.

Mød Grønlands førende rapper og skuespiller Josef Tarrak og skuespiller Else Danielsen i en rørende, varm, sjov og stærk forestilling om mødet mellem den unge mand og den ældre kvinde.

Det er en musisk oplevelse fyldt med rap, poetry og tekst, i en spændende scenografi fyldt af både nutid og datid. En forestilling der handler om den unges liv og drømme, og at ønske sig mere, at være global og at ville forstå sig selv, sin krop og sin verden. Og den handler om den ældre kvindes kamp for at give slip på sin historie og komme videre i livet. Om hendes barndom med danske skoleregler i Grønland, om en barndom der bærer på både koloniovergreb, kærlighed, natur og musik.

Forestillingen handler om tabuerne, som skal siges og traumerne der skal ned brydes for at ungdommen kan komme videre og forstå sig selv og deres liv og land. Gennem samtalen, fortællingerne, smerten og glæden kommer den unge mand og den gamle kvinde til større forståelse for hinanden og for det liv de skal finde sammen fremover. Forestillingen er bygget på interviews af både ældre og yngre grønlændere.

Teater freezeProductions og Naleraq Light har sammen skabt denne forestilling som allerede nu har turneret med succes i Grønland og modtaget fem stjernede anmeldelser i sin danske genopsætning i Århus.

Se teater freezeProductions web side: www.freezeproductions.dk
Se anmeldelser:
http://www.teateravisen.dk/et-staerkt-hjerteligt-og-laererigt-moede.html

https://kulturnyt.net/teater/anmeldelse-din-historie-er-ogsaa-min-oqaluttuaatigut/

★★★★☆☆ Din historie er også min skildrer generationskløft med stor inderlighed

Teater freezeProductions, som også står bag Reumertvinder Den Grønlandske Mand, samt Jeg Bærer Min Sjæl, Udsigt, med flere, har de sidste 12 år arbejdet med det nye grønlandske narrativ. Teatret har turneret i Danmark og Grønland, og også i Norge og Sverige. Teatret ønsker at fremstille den nyere historie, og formidle både det postkolonielle univers, samt sætte spørgsmål til vores oplevelse af historien, og skabe mere forståelse for den grønlandske virkelighed. Teatret har de sidste år co-produceret med de grønlandske produktionsenhed Naleraq Light.

Skuespillere: Josef Tarrak og Else Danielsen.
Instruktør: Hanne Trap Friis
Scenograf: Paarma Brandt
Komponist: Hans-Ole Amossen
Rap: Josef Tarrak
Lysdesign: Naleraq Eugenius
Produceret af: Teater freezeProductions og Naleraq Lights

16. september 2023
Expired!
12:00 - 13:00
16. september 2023 | 16:00 - 17:00

Sted

FÆNGSLET, Vestsalen, Store sal
Fussingsvej 8, 8700 Horsens