ANTS 1+1=3

Kan vi overleve som individer? ’ANTS 1+1=3’ er en danseforestilling om kampen for overlevelse, styrke og sammenhold i et samfund på kanten af katastrofe.


LINK TIL BILLETBESTILLING:
‘Ants 1+1=3’ søndag kl. 11.00
‘Ants 1+1=3’ søndag kl. 14.00


 

Myren er arbejder, ingeniør, kriger og elsker. Den dyrker naturen, opretholder den biologiske orden og er villig til at gå i døden for fællesskabet. En superorganisme og et organiseret samfund, der får den skandinaviske velfærdsstat til at ligne det rene anarki.

Den dansk/lettiske koreograf Anastasija Olescuka står bag den eksperimenterende danseforestilling. Med baggrund i forskellige stilarter såsom street, moderne dans og kampsport sætter fem dansere krop og bevægelser på myrenes verden. Forestillingen vil sætte fokus på fællesskabets og naturens rolle i en verden, hvor alt andet kan betyde det totale sammenbrud.

Fortællingen om myrenes liv er historien om de helt store temaer i små størrelser. Om metropoler i miniatureformat, komplekse biosfærer og samfund, hvor alles overlevelse afhænger af dronningen, der må beskyttes for enhver pris. Dør dronningen, kollapser hele myretuen og millioner af liv går til grunde.

Forestillingen viser, hvordan de mest undseelige insekter, som de fleste måske mest ser som en pestilens, i virkeligheden kan vise mennesker vejen frem i en verden præget af grænseløs individualisme og udfordringer, der kalder på kollektive svar. Kunne vi stå sammen som myrerne, var der ikke det, vi ikke kunne løfte sammen.

Musikken er skabt af komponist Turkman Souljah.

’ANTS 1+1=3’ er skabt i tæt dialog med myreekspert og seniorforsker Hans Joachim Offenberg fra Institut for Bioscience ved Århus Universitet, som bl.a. er forfatter til bogen ”Ants”.

Koreograf: Anastasija Olescuka
Dansere: Franklyn Kakyire Sarkodie, Ida “Inxi” Holmlund, Miran Ugljen, Anastasija Olescuka og Naomi Malchau
Musiker: Turkman Souljah
Dramaturg: Betina Rex
Kostumier: Julie Astrup Hendel
Lysdesigner: Peter Bodholdt Løkke
Koreografisk konsulent: Steen Koerner
Videnskabskonsulent: Seniorforsker Hans Joachim Offenberg
PR og produktion: prfrm – produktion & formidling af scenekunst
Fotograf: Badi Bahadir Berber

https://anastasija-olescuka.com/ANTS-1-1-3

Dato

18. september 2022
Expired!

Tid

11:00 - 11:40

Sted

FÆNGSLET, Vestsalen, Store sal
Fussingsvej 8, 8700 Horsens