Workshop: Unge som programlæggere

På workshoppen vil vi med udgangspunkt i forestillingen ‘Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P.’ af Gunilla Lind Danseteater undersøge, hvordan en forestilling kan vurderes ud fra dens egne præmisser og starte en dialog om, hvordan unge kan planlægge en fed teateroplevelse for andre unge.

Tid: Fredag kl. 17-20
Sted: Vi starter med at se forestillingen V.O.M.P i Multisalen på Byskolen og fortsætter til et klasseværelse på skolen.
Billet: Husk at bestille billet til både forestilling og workshop.
Workshoppen er for unge og teaterfagfolk (unge som gamle)


Foto: Lars Opstad

Med baggrund i creative Europe projektet T.E.E.N. afholder Teatercentrum i Danmark workshop i programlægning af scenekunstneriske oplevelser.

Teatercentrum i Danmark har siden oktober 2016 været en del af Creative Europe projektet T.E.E.N., som står for Theatre Engagement European Network.

I projektets første 2 år var der fokus på at afprøve og udvikle metoder, der styrker unges lyst til at engagere sig i scenekunstneriske oplevelser og undersøge hvordan man kan udvikle et bæredygtigt netværk for unge på tværs af europæiske grænser.
Med fokus på dialog har vi blandt andet benyttet Køkkenbordsdiskussioner, hvor de unge har lavet deres eget manifest til hvordan TEEN køkkenbordsdiskussioner rammesættes. Diskussionen rundt om køkkenbordet, hvor tilhørerende sidder udenom og kan inviteres ind i diskussionen på de unges præmisser, bliver udbredt og præsenteret for unge af unge rundt om i EU.

I de næste 2 år fortsætter dialogen med at inkludere de unge i PROGRAMLÆGNING af Teaterfestivaler, teatres repertoirer, skoleforestillinger og/eller kulturinstitutioner.
I den forbindelse har vi samlet en gruppe unge i KBH i samarbejde med Zangenberg Teater og en gruppe unge i Århus i samarbejde med Opgang2 turné Teater, som skal fungere som ambassadører for TEEN projektet. De unge rejser rundt i både EU og DK, hvor de sammen med TEEN ambassadører fra Italien, Norge og Belgien er med til at sætte kultur og scenekunst på dagsorden, herunder deltager de i programlægningsworkshops med teaterprofessionelle fra hele verdenen.

På Horsens Teaterfestival kan du møde et par af de unge TEEN ambassadører, når de afholder workshop sammen med Teatercentrum i PROGRAMLÆGNING AF SCENEKUNSTNERISKE OPLEVELSER for unge og for interesserede fagfolk.

Vil du vide mere om projektet, eller tilmelde dig som ung i enten Aarhus eller i København, så kontakt Naja Birke på nb@teatercentrum.dk

For mere info om T.E.E.N. og tilmelding til vores nyhedsbrev tjek teentheatrenetwork.eu

Bestil billetter til workshoppen her
Bestil