BEVÆGELSE (foto: Hanne Nielsen)

BEVÆGELSE

Havde urpremiere på Rådhustorvet
Fredag 15. september 2017 kl. 18.00
Åbningstale ved borgmester Peter Sørensen.

BEVÆGELSE i poppede op i bybilledet henover weekenden

Horsens Teaterfestival 2017 åbnede med BEVÆGELSE - en forestilling, hvor hovedsageligt folk med adresse i Horsens var medvirkende. I forestillingen oplevede publikum en gruppe engagerede og nysgerrige kvinder i alderen 10 til 64 år, som greb muligheden for at være medvirkende, men som også var inspirationskilder og til dels samskabende om denne helt særlige åbningsforestilling.

BEVÆGELSE er en non-verbal performativ forestilling om det sprog, vi taler uden at bruge ord. Den handler om de udtryk vi skaber med vores bevægelser og de indtryk, der skabes hos betragteren. Når vi ser mennesker, der bevæger sig, bliver vi mindet om store og små begivenheder i vores eget liv. En udstrakt hånd, et barn der i leg springer en kvinde om halsen og mennesker, der synkront laver den samme bevægelse på samme tid igen og igen og igen og igen… Hvad sker der, når vi zoomer ind og fokuserer på bare én lille del af ét menneskes krop for derefter at zoome ud og opleve en mængde af mennesker bevæge sig sammen i synkrone mønstre? Og hvis du spørger: "Jamen hvad handler BEVÆGELSE om? Hvad er historien?" Så er svaret, der er ikke én historie. Det handler om bevægelse, og hvilke følelser og tanker bevægelsen vækker hos DIG - det handler om din historie. BEVÆGELSE fortæller ligeså mange historier, som der er mennesker, der oplever forestillingen.

Det er instruktørerne og koreograferne Ives Thuwis og Gregory Caers fra Belgien, der har skabt forestillingen. De har arbejdet med et mix af professionelle og ikke-professionelle medvirkende, som alle har haft lige stor betydning for forestillingen. Det er sjældent, at man ligestiller de medvirkende på den måde, som det er sket i prøverne til BEVÆGELSE. ”De tre professionelle dansere har selvsagt et højt teknisk niveau og forstår hurtigt bevægelserne, men de ikke-professionelle medvirkende bringer i kraft af deres umiddelbarhed noget helt uventet til forestillingen, og de kommer med overraskende forslag og løsninger til de opgaver, de er blevet stillet. Idéen om at arbejde med både professionelle og ikke-professionelle i samme proces var noget af det, der tiltrak os meget til BEVÆGELSE”, siger Ives og Gregory.

Ligesom forestillingen afspejler livet, så har processen gjort det samme. Nogen har været med i en periode, men så ikke kunne være med igen, mens nye er sprunget til, og alle har været en vigtig brik i det kalejdoskop, som udgør BEVÆGELSE.

Velkommen til BEVÆGELSE!

Gregory Caers, Ives Thuwis, Horsens Teaterfestival og alle medvirkende  

BEVÆGELSE er støttet af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Nordea-Fonden, MÆRK BYEN, Spar Nord Fonde, Familien Hede Nielsens Fond og Aarhus 2017 (LightLens Extended og Ticket to Future Festival, udviklingsprojekt), Dansehallerne.

TRYK HER OG LÆS PROGEMMET TIL BEVÆGELSE - fås i trykt udgave í starten af september
 


LÆS HEIDI og NANNAs OPLEVELSER FRA WORKSHOP I MARTS

SE VIDEOTEASER - PROJEKT PÅ JAGT EFTER MEDVIRKENDEHorsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk